Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Напад на редакцију портала Радио Сарајево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

29. 09. 2019.

Извор: Медиа центар Сарајево

Напад на редакцију портала Радио Сарајево

Редакцију портала Радио Сарајево вечерас је напала група која се представила као навијачи Фудбалског клуба Сарајево, саопштили су из тог медија. Након што је редакција Радио Сарајево објавила да је један навијач Сарајева добио пет година затвора у Бјелорусији, јер су му тамошњи полицајци пронашли 0,16 грама кокаина, новинари и уредник тог портала суочили су се, како се наводи у саопћењу, са пријетњама смрћу.

Спортски уредник овог портала је био присиљен да физички уклони наведени текст из система портала Радиосарајево.ба, а потом је под истим пријетњама натјеран да позива остале редакције портала и листова у Босни и Херцеговини, те да од њих, такођер, тражи уклањање споменутих садржаја.

Уреднички колегиј портала Radiosarajevo.ba најоштрије осуђује напад на редакцију овог портала, угрожавање и пријетње новинарима и уредницима, те члановима њихових породица.

Уреднички колегиј захтијева од Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и других полицијских агенција у Босни и Херцеговини да професионално истраже наведени случај, те да починиоци овог напада на медије у главном граду Босне и Херцеговине буду откривени и процесуирани, а да новинарима и уредништву портала Радиосарајево.ба буде пружена адекватна заштита.

Уреднички колегиј такођер позива новинарска удружења у Босни и Херцеговини и региону, као и колеге новинаре, на солидарност у овом нападу на медијске слободе у БиХ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси