Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ХРТ о састанку с косовским амбасадором због српске заставе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

09. 10. 2019.

Аутор: ХРТ Извор: РТС

ХРТ о састанку с косовским амбасадором због српске заставе

Хрватска радио-телевизија (ХРТ) одбацила је, како наводи, погрешне интерпретације сусрета с косовским амбасадором Гезимом Касаполијем и тврдње о политичком утицају на ХРТ који су се појавили у појединим хрватским медијима.

Косовски амбасадор Гезим Касаполи затражио је службени састанак с представницима ХРТ-а након што је у подневном Дневнику ХРТ-а у недељу извештај о косовским изборима "пропустом попраћен заставом Републике Србије".

"Састанак је одржан у понедељак, 7. листопада, у просторијама ХРТ-а и њему је, уз велепосланика Касаполија, назочила и Ермина Лекај Прљаскај, саборска заступница из редова албанске мањине, док су ХРТ представљали главни равнатељ ХРТ-а Казимир Бачић, главни уредник ХТВ-а Бруно Ковачевић и уредница ИМС-а Катарина Периша Чакарун", наводи се на сајту ХРТ-а.

ХРТ је тада "примио на знање приговор велепосланика Републике Косово те се испричао због пропуста у подневном Дневнику".

Указује се и да су Касаполија известили "да је против одговорних дјелатника ХРТ-а, сукладно интерним процедурама, и прије изнесеног приговора већ тијеком тог јутра покренут стеговни поступак те да су подузете мјере да сличних пропуста убудуће не буде".

Разговарало се и о могућностима даље примене споразума који ХРТ има с РТК-ом.

"ХРТ је примио на знање све што су представници косовске стране изрекли и процијенит ће што је од изнесених приједлога и иницијатива у складу с уређивачком политиком ХРТ-а. ХРТ одлучно одбацује све друге интерпретације овог састанка јер као јавни сервис своју уређивачку политику води у складу са Законом о ХРТ-у и Уговором с Владом Републике Хрватске", наведено је на сајту ХРТ-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси