Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Статичари прегледали зграду Новинарског дома
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

25. 03. 2020.

Извор: ХНД

Статичари прегледали зграду Новинарског дома

Статичари су данас, након разорног недјељног потреса у Загребу, прегледали зграду Новинарског дома и установили како је у упорабном стању. Упутили су и препоруку да се додатно прегледају стубишта те савјетовали санацију. Будући да је сама зграда, али и оба стубишта, заштићено културно добро, Хрватско новинарско друштво, у чијем је зграда власништву, обратило се и Министарству културе за могућу помоћ.

Срушен је и један димњак, а чека се ватрогасце да га санирају, док су котловница и кровиште без већих оштећења. Од потреса до понедјељка поподне због оштећења није био могућ улазак у ХНД-ову зграду у загребачкој Перковчевој улици па је одгођена и најављена дистрибуција заштитне опреме, прес-наљепница за аутомобиле и чланских исказница те пропусница за слободне новинаре. 

ХНД и Синдикат новинара Хрватске од Стожера цивилне заштите добили су допуштење да издају пропуснице за слободне новинаре који природом посла морају на терен како би им се омогућило несметано кретање.

У ХНД-у подсјећају и да им се могу јавити и они чланови који нису продужили ХНД-ову исказницу те могу добити маркицу за ову годину. Ријеч је о привременом рјешењу док, како истичу у ХНД-у, не направе нове чланске исказнице.

Новинаркама и новинарима изван Загреба маркицу ће тајништво ХНД-а послати поштом, истичу те додају да се за све информације о прес-наљепницама за возила или заштитној опреми чланови могу обратити ХНД-у електроничком поштом.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси