Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  Пореска већ месецима шиканира запослене у АМГ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

23. 08. 2017.

Извор: Курир

Пореска већ месецима шиканира запослене у АМГ

Рачуни наше компаније нису блокирани ни за какав конкретан износ, што значи да, без обзира на то колико би средстава било на рачунима, АМГ не може да врши плаћање добављачима, зараде запосленима...

„Адрија медија група" (АМГ) и дневне новине Курир већ три месеца се налазе под незапамћеним притиском, који је врхунац доживео незаконитом блокадом рачуна компаније АМГ!

Противзакониту хајку на АМГ и Курир предводе Драгана Марковић, директорка Пореске управе Србије, и Ивана Драгањац, директорка филијале Стари град, због чега су против њих поднете кривичне пријаве!

Поред блокаде рачуна, којом је директно погођено и животно угрожено више од 800 запослених АМГ и 3.500 чланова њихових породица, председник компаније Александар Родић, уредници и запослени изложени су свакодневним претњама.

Подсетимо, Пореска управа, предвођена Драганом Марковић, решењем од 6. јула без икаквог правног основа блокирала је рачуне АМГ, иако није утврдила никакву пореску обавезу АМГ, нити је у решењу о привременој мери навела да било какав будући порез може бити утврђен. Такође, Пореска управа није навела ниједну околност из које произилази да евентуално утврђени порез неће бити плаћен. Рачуни наше компаније нису блокирани ни за какав конкретан износ.

Поставља се питање који је циљ овакве противзаконите блокаде. Одговор је сасвим јасан - да би се отела „Адрија медија група“ и уништио Курир као један од ретких медија који слободно пише о темама које нису по вољи режима. У питању је класично гушење медија и слободе говора, чиме су на бруталан начин угрожена сва права запослених у нашој компанији.

Пореска управа показује да је далеко од институције која ревносно ради свој посао, с обзиром на то да већ трећи месец не може да утврди постоји ли дуг АМГ, као и колики је износ евентуалног дуга.

Због свега наведеног јасно је да је Пореска управа само инструмент у рукама оних који би да ућуткају оно мало преосталих гласова који не фалсифлкују истину и баве се својим послом на једини могући начин - вођени професионалним мотивима и жељом да се објективно информише јавност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси