Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ветерани УНС-а одржали комеморацију колегиници Роксанди Грчић Спаравало
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 12. 2011.

Ветерани УНС-а одржали комеморацију колегиници Роксанди Грчић Спаравало

Чланови београдског Клуба ветерана УНС-а у присуству најужих чланова породице Роксанде–Росе Грчић Спаравало одржали су комеморацију преминулој колегиници.


У име УНС-ових новинара ветерана говорио је Петар В. Кнежевић који је присутне подсетио да је њихова колегиница Роса цео свој радни век провела у новинарству и да је све што је знала и умела посветила својој професији.

- Генерацијама новинара, пре свих оних у Танјугу где је најдуже и радила, она ће остати у памћењу као добар човек и велики професионалац. Деценијама је несебично преносила своје искуство на млађе генерације новинара и она је заиста у исто време била и добар човек и педагог, али и личност коју сви сарадници ценили и волели - рекао је Кнежевић.

Роксанда Грчић Спаравало рођена је 19. августа 1925. године у Аранђеловцу. Завршила је Високу новинарско-дипломатску школу.

Новинарством је почела да се бави 1947. године у листу “Слободна Војводина” (данашњи “Дневник”) као репортер у привредној рубрици. Радила је и у листу “Борба”, а од 1960. године била је запослена у Танјугу где је и дочекала пензију.

Роксанда Грчић Спаравало преминула је у суботу 24. децембра у Београду. Сахрањена је јуче на Новом гробљу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси