Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Иван Ивановић - Весић је лажов
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 10. 2020.

Извор: УНС

Иван Ивановић - Весић је лажов

Упитан да коментарише одговоре које је Горан Весић послао УНС-у Иван Ивановић најпре је негодовао због тога што је УНС уопште поставио питања Весићу о пореклу докумената и личних података које о Ивановићу износи. „Ви кажете да сте га звали и питали га да ли је био на летовању, а он је рекао да није“, питао је. На одговор да га је УНС питао о поштовању приватности Ивановића, да је реч о удружењу новинара које се не бави другим врстама истраживања сем оних која се односе на медије, Ивановић је казао: „Онда смо све решили“.

Потом је дао одговоре на питања, па замолио да их ауторизује. Убрзо, међутим, поруком је јавио да се предомислио и да жели да промени одговоре, а онда их у потпуности повукао. Ивановић је, на крају, позвао новинарку и замолио да се сви његови одговори избаце и да уместо њих остане само једно питање: „Да ли је Горан Весић био на летовању у том хотелу, јер га сматрам лажовом?“  

Професионализма и истине ради, а након што је Ивановић на Твитеру изнео низ лажних оптужби на рачун новинарке сајта удружења, УНС је принуђен да његове одговоре ипак објави у целости.  

Новинарку, којој сада веће увелико прете и вређају на Ивановићевом налогу, питао је шта је рекла председнику УНС-а на његову изјаву, оценио ју је као особу која „нема довољно капацитета да разговара с њим“ и на друге начине омаловажавао у разговору који је с њом водио, како је рекао, из теретане и у коме је, између осталог тврдио да се „изјава без ауторизације, по Кодексу новинара Србије, не сме пустити“. У првом поглављу новинарског кодекса, иначе, стоји да „новинари нису обавезни да интервјуисаној особи омогуће ауторизацију текста“ и да „уколико се, у договору с уредницима, ипак одобри ауторизација, интервјуисана особа нема право да мења новинарска питања, смисао и контекст својих одговора“. 

У наставку су коментари Ивана Ивановића на Весићеве одговоре, следом којим су питања и одговори објављени у претходном тексту.   

1. Подаци које је Горан Весић изнео у јавности односили су се на мене као физичко лице. Он је изјавио цитирам „Иван Ивановић не плаћа паркинг“. Подаци о томе да ли ја као физичко лице плаћам или не плаћам паркинг нису доступни никоме осим паркинг сервису. Подаци о мојој фирми су наравно доступни, али Горан Весић није рекао да фирма Ивана Ивановића не плаћа паркинг већ да Иван Ивановић, физичко лице, не плаћа паркинг. Те податке могао је да има само уколико су му их доставили из паркинг сервиса или уколико је свесно у јавним наступима лагао и податке о фирми искористио као причу о физичком лицу. 

2. Горан Весић је озбиљан лажов, то су приче за малу децу. Он није објавио никакав уговор јер да јесте, вероватно би објавио страну на којој смо тај уговор потписали ТВ Прва и ја. Документи које је објавио представљају предлог уговора који је ТВ Прва упутила мени и мојој фирми који ја никада нисам потписао, што се лако може утврдити увидом у те папире које Горан Весић има. Не знам зашто лаже толико и не знам зашто је толико злоупотребио и свој положај и утицај унутар странке и притисак на медије и све живо. Питање је врло просто - ја сам га само питао да ли је био на летовању у том хотелу или није. Ми још увек немамо одговор, нити га је неко то питао од других људи. Ниједан папир који је он показао или приказао у медијима апсолутно не постоји. Тај уговор не постоји, па самим тим нико није могао ни да му га достави, јер никада није потписан између мене и ТВ Прва. 

3. Горан Весић је рекао да сам био власник локала, није рекао да сам био сувласник. Он је рекао да сам био власник локала и да је изгорео под чудним околностима. Када је локал почео да гори, био сам у њему и давао сам интервју за „Блиц“ у том тренутку, када је пожар почео. Био сам сувласник десет одсто Централ парка, дакле 90 одсто је било у власништву других партнера. Колико знам полиција је радила истрагу о свему томе и донела неки закључак.

Коментари (3)

Остави коментар
пет

16.10.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 17:19

Re:

Ivanović nije novinar...Tačka!

Одговори
сре

07.10.

2020.

Вукица anonymous [нерегистровани] у 20:11

Аман!

Просто је невероватно да Ивановић може још некога у Србији (и околини) да изненади својим понашањем! (Пљување по другима се лако научи, али је одука тешка. Код дотичног "господина" је то једноставно-немогућа мисија!)

Одговори
сре

07.10.

2020.

Zale [нерегистровани] у 20:03

?

Ako vas je zamolio, kako ste napisali, da ne puštate odgovore, zašto ste ih pustili?
A, da - osveta. Novinarka je uvređena zbog načina razogovora, pa je zbog toga objavila njegove odgovore, a i, verovatno, zbog gluposti koju je izvalio predsednik UNS o "nadležnosti udruženja humorista"...
Najblaže rečeno - nije lepo, nije korektno, nije pošteno, pa ni profesionalno. A pozivanje na Kodeks i Ivanovića i UNS je deplasirano. Ivanović nije u pravu , a ni UNS. Jer, Ivanovićevi odgovori nisu autorizovani, nije ih autorizovao, već je odlučio da ih povuče, a ni UNS "u dogovoru sa urednicima nije odobrio autorizaciju", niti su odgovori poslani na autorizaciju, odnosno Ivanović nije hteo da autorizuje odgovore niti da ih menja za objavljivanje, već da ih uopšte ne objavljujete. No, iz osvetoljubicih, ličmnih razloga, ipak ste ih objavili.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси