Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  СББ дужан да преноси Новосадску телевизију, Канал 9, Делту и Мозаик
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 03. 2012.

СББ дужан да преноси Новосадску телевизију, Канал 9, Делту и Мозаик

Републичка агенција за електронске комуникације (РАТЕЛ) донела је решење којим се кабловски дистрибутер СББ обавезује да на подручју Новог Сада преноси програм телевизија Канал 9, Делта, Мозаик и Новосадске телевизије.

Одлука је уследила на захтев Републичке радиодифузне агенције (РРА) која је утврдила да ове телевизије „остварују одређене циљеве од опшег интереса“ и да је потребно да буде „одређен оператор електронске комуникационе мреже за дистрибуцију и емитовање медијских садржаја који је дужан да уз једнаке комерцијалне услове“ преноси њихове програме.

Оваква мера предвиђена је Законом о електронским комуникацијама „када значајан број крајњих корисника користи електронску комуникациону мрежу тог оператора као једини или првенствени начин за примање медијских садржаја и када је то неопходно ради остваривања јасно одређених циљева од општег интереса“.

РАТЕЛ је увидом у регистар оператора утврдио да СББ има највећи број претплатника на подручју Новог Сада и донео обавезујуће решење 5. марта 2012. године.

Против решења СББ се може жалити Управном суду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси