Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Начелница Зорица Гашпар: Нисам вређала новинарку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 03. 2012.

Начелница Зорица Гашпар: Нисам вређала новинарку

Удружењу новинара Србије јуче се обратила начелница Управе за образовање, културу и спорт Сремске Митровице поводом реаговања УНС-а и извештавања медија да је вербално напала новинарку Сремске телевизије Данијелу Романдић. УНС преноси у целости писмо Зорице Гашпар.

Обраћам Вам се поводом објављене нетачне информације о наводном вербалном вређању новинарке Сремске телевизије Данијеле Романдић. Наиме ова информација се појавила у неколико медија, од петка до данас. Изненађена сам изреченим неистинама, на мој рачун, о наводном вређању новинарке, а посебно сам изненађена јер ме до данас нико из медија у којима је објављена вест није контактирао.

Поменути догађај се збио након седнице Скупштине града. Новинарка Сремске телевизије сачекала ме је сама, на излазу из скупштинске сале, док су сви остали новинари и сниматељ Сремске телевизије остали у сали код скупштинске говорнице која је удаљена више од 20 метара. Све време је уз мене био и заменик градске Управе за образовање, културу и спорт Града Сремска Митровица, Богдан Божин којег је новинарка пре седнице Скупштине питала за разлоге моје оставке, сама инсинуирајући одговор. Новинарки сам у сусрету рекла, уз речи молбе и обраћајући јој се са Ви, да не инсинуира разлог моје оставке који су личне природе и да о томе немам ста да јој казем. Моје обраћање је било у тону поштовања медија и њихове професије. На инсистирање новинарке о разлозима оставке, више пута сам је замолила да не инсинуира разлог, који је искључиво личне природе. Ни једна груба и нити увредљива реч, ни на чији рачун, није употребљена ни са једне стране, с тим што је тон новинарке био прилично непријатан и гласан, а не кријем да је и мој тон, вероватно, проузрокован њеним, био такође повишен, али не и увредљив.

Јавну функцију обављам 12 година, од тога сам осам година на месту начелника. У току мог рада највише сам у контакту била управо са новинарима у крајње коректном односу. Овај, једнострано изнет и објављен случај, је угрозио моје основно људско право, право на моју реч, чиме је угрозио мој интегритет, а мојој породици донео огромну непријатност.

С поштовањем Зорица Гашпар, начелник ГУ за образовање, културу и спорт Града Сремска Митровица

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси