Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС послао притужбу на рад Апелационог суда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 03. 2012.

УНС послао притужбу на рад Апелационог суда

Удружење новинара Србије послало је притужбу на рад Апелационог суда у Београду Високом савету судства, Министарству правде и председници Апелационог суда Радмили Драгичевић Дичић.

У притужби УНС скреће пажњу на неправилности у раду које су утицале на ток и исход поступка пред Апелационим судом који је по жалби НУНС-а одлучио да су НУНС и УНС заједнички власници зграде у Ресавској 28, потпуно супротно свим првостепеним и другостепеним пресудама које су у корист УНС-а донете у последњих шест година.

УНС у притужби истиче да је судско веће састављено од судија Ивана Негића (председавајућег), Александре Ђорђевић и Радмиле Ђурић, радило у непрописном саставу и донело незакониту пресуду, супротну судској пракси у сличним случајевима.

УНС указује да је предмет по жалби НУНС-а додељен у рад VII већу Грађанског одељења Апелационог суда чија је председница судија Смиљка Дингарац Нићифоровић. Међутим, у конкретном случају као председник већа је поступао судија Иван Негић, прекоредно решавајући предмет који није хитне природе, у врем док је председница већа била на краћем одмору.

Исто тако УНС наводи да је супротно прописима за трећег члана VII већа постављена судија Радмила Ђурић, иначе члан XII већа. Према прописима у конкретном случају веће је требало да буде попуњено судијама из наредног, VIII већа, а никако судијом- чланом XII већа.

Сагласно начелу јавности рада судова и одредби члана 8 Закона о уређењу судова УНС је затражио писано обавештење о томе ко је и у складу са којим прописом одредио судију Радмилу Ђурић у састав VII већа које је донело оспоравану пресуду овог суда, ко је донео одлуку о промени председника VII већа, као и о томе да ли су и које мере предузете у вези са притужбом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси