Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Недеља е-вештина – у току бесплатно тестирање за GCL сертификат
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 03. 2012.

Недеља е-вештина – у току бесплатно тестирање за GCL сертификат

Акција “Недеља е-вештина” (e-Skills week) која се одвија под покровитељством Европске комисије у више од 30 земаља, већ је почела у Србији. У току је бесплатно тестирање за стицање GCL сертификата (Global Commerce Licence) које ће трајати до 31. марта. Тестирање се одвија на сајту www.gcl.nu на енглеском језику уз могућност коришћења Google преводиоца.

”Након положеног једног модула кандидат добија бесплатан GCL e-index који му омогућава да полаже и остале модуле бесплатно у току трајања кампање e-Skills Week. После завршетка кампање тестирање ће бити настављено у овлашћеном GCL Тест центру уз плаћање трошкова тестирања. Једном стечен GCL сертификат се чува трајно у GCL бази доступној целом свету и свим потенцијалним послодавцима”- објаснила је Бојана Минић из Јединственог информатичког савеза Србије.

Полагање за GCL сертификат организовано је по модулима:
Први модул: “Информационе и комуникационе технологије”
Други модул: “Пословна етика и понашање”
Трећи модул: Међународно право и регионална пракса
Четврти модул: Економија и финансије

Поседовање овог сертификата потврда је познавања савременог пословања без обзира на професију, а на сајту Европске комисије посвећене овој акцији стоји да је признат широм света.

Током “Недеље е-вештина” у 2010. години широм Европе организовано је бесплатно тестирање и додељивање ECDL сертификата (Европске компјутерске возачке дозволе), а један од тест центара био је и УНС у чијој је компјутерској учионици тестиране око 30 новинара, студената и других заинтересованих. По завршетку акције у УНС-у је ресорна министарка Јасна Матић уручила сертификате свима који су успешно положили тестове.

Носиоци акције “Недеља е-вештина” у Србији су ЈИСА – Јединствени информатички савез Србије, Министарство културе (Дигитална Агенда) и РНИДС (Регистар нац. Интернет домена).


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси