Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  РЕМ: Нема казне за Пинк, утврђени кандидати управних одбора јавних сервиса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 11. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

РЕМ: Нема казне за Пинк, утврђени кандидати управних одбора јавних сервиса

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) одлучио је данас да не покрене поступак против телевизије Пинк због увреда које су изречене у емисији „Хит твит“ на рачун новинарке Н1. На данашњој седници Савет РЕМ-а утврдио је и листу кандидата за по шест чланова Управног одбора Радио-телевизије Србије (РТС) и УО Радио-телевизије Војводине (РТВ).

На ванредној седници Савета Регулатора донета је одлука, наводи се на сајту РЕМ-а, да „нема места покретању поступка изрицања мера“ предвиђених Законом о електронским медијима према Пинку. На телевизији Пинк у емисији „Хит твит“ 8. новембра, певач Александар Вуксановић познатији као Аца Лукас изнео је увреде на рачун новинарке Н1 Жаклине Таталовић.

Служба РЕМ-а за надзор и анализу је у извештају, који је на данашњој седници Савета разматран, утврдила да телевизија Пинк није одговорна због изречених увреда у емисији те телевизије.

До објављивања овог текста на сајту РЕМ-а није се појавила листа кандидата за чланове УО РТС-а и РТВ-а, иако се каже да је Савет РЕМ-а утврдио ту листу. Како УНС сазнаје, на адресу РЕМ-а стигло је 50 пријава за УО РТС-а, а 17 за чланове УО РТВ-а.

Међу 50 кандидата за УО РТС готови су пријављени и сви чланови УО којима истиче мандат, осим Зорана Пановића. Међу кандидатима за чланове УО РТС-а су Владимир Вулетић, Зорица Шујица, Бранко Радун, Мирослав М. Николић, Симона Митровић Дуњић и Љиљана Ђурђевац.

Мухарем Баздуљ и Валентин Мик које је УНС предложио за чланове УО РТС-а и РТВ-а, такође су кандидати.

Чланови Савета РЕМ-а Слободан Цвејић и Јудита Поповић, подсетимо, тражили су да ова седница промени статус из ванредне у редовну, зато што сматрају да су тачке на дневном реду седнице захтевале озбиљну дискусију чланова Савета Регулатора. Објаснили су да се у пракси редовне одржавају уживо, а ванредне електронским или телефонским путем, као и да статус саме седнице није повезан са питањем шта се на седници одлучује.

Вишња Аранђеловић, чланица Савета РЕМ-а, рекла је раније за УНС да она такође сматра да тачке дневног реда са данашње седнице „захтевају да се о њима разговара и да им се посвети више пажње од гласања једним имејлом или телефонским позивом“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси