Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Унеско доделио статус придруженог члана ИФЈ-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 04. 2012.

Унеско доделио статус придруженог члана ИФЈ-у

Извршни одбор Организације за образовање, науку и културу УН (УНЕСKО) јуче је на 189-ој седници доделио Међународној федерацији новинара (ИФЈ) статус придруженог члана.



Одлука о новом статусу ИФЈ-а донета је у марту након препоруке генералног директора Унеска.

"Ово је сјајна вест која ће помоћи ИФЈ-у да ојача своје партнерство са Унеском у новим областима и омогућити нове предности и одговорности," рекао је председник ИФЈ-а Џим Бумела у писму упућеном свим члановима Међународне федерације новинара.
"Нови статус ће нам пружити прилику да редовно и ефикасно размењујемо са Унеском информације и документа од заједничког интереса, посебно када је у питању безбедност новинара".

Из Унеска поручују да је одлука да се унапреди статус ИФЈ-а у складу са новим директивама о партнерству са невладиним организацијама.

"Добијањем новог статуса моћи ћемо активно и редовно да учествујемо у различитим фазама планирања и извршавања оних делова Унесковог програма који се односе на новинарску професију", додала је генерална секретарка ИФЈ-а Бет Коста.

У наредном периоду ИФЈ ће са Унеском разматрати могућност доношења оквирног споразума о општој сарадњи и успостављања заједничких приоритета у складу са донетим директивама Унеска.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси