Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Други дан семинара УНИЦЕФ-а и УНС-а „Новинари-заштитници дечијих права“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 07. 2012.

Извор: УНС

Други дан семинара УНИЦЕФ-а и УНС-а „Новинари-заштитници дечијих права“

У Прес центру Удружења новинара Србије у току је дводневни семинар „Новинари-заштитници дечијих права“ који се бави етиком у извештавању о насиљу над и међу децом, у организацији канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији и УНС-а.

 

На семинару учествује 20 новинара из водећих националних и локалних медија. Семинар води америчка новинарка Џоан Мек Квини Митрић. Представницима медија  првог дана семинара су говорили и саветница УНИЦЕФ-а за сарадњу с медијима Јадранка Милановић, координаторка Јединице за превенцију насиља Министарства просвете и науке Биљана Лајовић, дечији психијатар Оливер Видојевић и уредник недељника „Нови магазин“ Милорад Ивановић.

Новинари су анализирали различите текстове и прилоге из медија у којима је тема била вршњачко и насиље над децом. Дискутовали су о етичким правилима извештавања код нас и у свету о овим осетљивим темама, као и последицама кршења утврђених кодекса по децу.

Другог дана семинара са новинарима ће разговарати председница УНС-а и чланица Комисије за жалбе Савета за штампу Љиљана Смајловић, проф. др Сњежана Миливојевић, директор Media Wise из Лондона Мајк Џемпсон (Skype) и педагошкиња О.Ш. „Филип Филиповић“ Невенка Крагуљац.

Семинар је део пројекта УНИЦЕФ-а И УНС-а у оквиру којег ће бити организован и округли сто за главне уреднике медија, представнике регулаторних и саморегулаторних медијских тела о питањима поштовања права детета у медијима.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

12.07.

2012.

anonymous [нерегистровани] у 10:18

spot

Nadam se da se neko bavio analizom efekta koji je na decu izazvao spot REKOM-a, a koji je u dužem vremenksom periodu emitovan u terminu pre Diznijeve radionice na RTS-u. Subotom i nedeljom pre 11:00 časova. Koliko je meni poznato niko nije kažnjen zbog ovoga u našoj zemlji.

Nikolina Milatović Popović, novinar

komentar sa Fejsbuka 29. maj 2011.

Upravo je emitovan REKOM spot (nedelja 12.40h nakon crtanih filmova, na Prvom programu RTS: "Jedan čika je ubio moju mamu , tatu... pretvaram se da sam živa i da će neko da dođe po mene.." Efektivan spot... ALI moja deca su mala, 3 -5 godina i svaki put kada čuju glas devojčice izbezubljeno gledaju u pravcu televizora i to traje već čitav mesec... DA LI JE MOGUĆE STAVITI OVAJ SPOT POD "PARENTAL GUIDANCE", pa neka se emituje nakon 22.00h...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси