Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари са КиМ прикупили 60.000 динара за обнову куће Милана Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 12. 2021.

Аутор: Н.Б. Извор: УНС

Новинари са КиМ прикупили 60.000 динара за обнову куће Милана Јовановића

Чланови Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) Удружења новинара Србије (УНС) прикупили су 60.000 динара за обнову спаљене куће новинара Жиг инфа из Гроцке Милана Јовановића и на тај начин се одазвали позиву Радне групе за безбедност и заштиту новинара која је покренула акцију за прикупљање 2,5 милиона динара за обнову његове имовине.

Председник УНС-овог огранка на Косову и Метохији Дарко Димитријевић за сајт УНС-а рекао је да је новинарска солидарност важна за поправљање медијске сцене у Србији и пут да се изборимо да медији буду слободни.

„Често је новинарима са Косова пружана помоћ и подршка из многих градова у Србији. Овим гестом колеге са КиМ показују да су спремни да подрже све новинаре који се нађу у невољи. Ми новинари морамо бити солидарни и на тај начин показати грађанима, али и властима и институцијама колико смо битан сегмент демократског друштва. У таквом друштву ниједна  ружна реч, а камоли претња или уништење имовине не сме да се деси новинару зато што ради свој посао“, рекао је Димитријевић.

Он се захвалио колегама и редакцијама са Косова и Метохије који су уплатили новац за помоћ Милану Јовановићу и најавио наставак ове акције.

Иначе, уместо 2,5 милиона динара, колико је било предвиђено, за три дана за обнову спаљене куће Милана Јовановића, према подацима којима располаже УНС,  прикупљено је 2.875.000 динара.  Град Београд донирао је 1,5 милиона динара, Мултиком група милион динара, Градска општина Гроцка 300.000 динара, новинари са Косова и Метохије 60.000 динара, а пристигле су и две индивидуалне донације од десет и пет хиљада динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси