Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дарко Шпер: Најважније је да се након састанка са РЕМ-ом именује в. д. генералног директора РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 06. 2022.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Дарко Шпер: Најважније је да се након састанка са РЕМ-ом именује в. д. генералног директора РТВ

Председник синдиката културе, уметности и медија „Независност“ Дарко Шпер рекао је за Удружење новинара Србије (УНС) да је најважније да се након састанка репрезентативних синдиката Радио-телевизије Војводина (РТВ) са члановима Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и Управног одбора РТВ-а именује вршилац дужности генералног директора и да се, након годину дана чекања, распише конкурс за новог генералног директора. Како је додао, очекује и да на састанку чланови Управног одбора изнесу разлоге због којих још увек није расписан конкурс.

Председници сва три репрезентативна синдиката у Радио-телевизији Војводине позвани су у четвртак, 23. јуна, у Савет РЕМ-а на разговоро ситуацији у покрајинском јавном сервису. Састанаку ће присуствовати и чланови Савета РЕМ-а и Управног одбора РТВ-а.

Као повод за састанак, наводи се допис који су чланови репрезентативних синдиката „Самостални синдикат“, „Независност“ и „Струковни синдикат“ упутили РЕМ-у. У њему се тражи да се актуелни чланови Управног одбора РТВ-а разреше функције, због тога што годину дана није расписан конкурс за новог генералног директора.

„С обзиром на то да се одржава састанак у РЕМ-у и да су позвани и чланови Управног одбора РТВ-а, мислим да се у четвртак стичу сви услови да нам обећају, и, ако је потребно, потврде на папиру да ће то бити урађено у предвиђеном року“, истакао је Шпер.

Према речима председника синдиката „Независност“, јако је битно да се крене најпре од именовања вршиоца дужности генеалног директора, јер садашњи заменик генералног директора ускоро одлази у пензију, те остају без особе која би водила фирму.

Како каже, када год су контактирали са Управним одбором, добијали су одговор да се нешто чека.

„Наше чврсто мишљење је да се они од почетка не мешају у свој посао. Последњи пут кад кад смо их питали чекали су се ванредни избори, сад се чека избор Владе. Ја не знам зашто се све то чека, јер смо ми јавни медијски сервис, имамо свој Закон и притом постоји Савет РЕМ-а који би требало да надзире рад чланова Управног одбора“, рекао је Шпер.

Ипак, наводи да је пријатно изненађен брзом реакцијом РЕМ-а и организацијом заједничког састанка.

„Зашто би нас то изненадило ако све добро функционише? Због тога што радимо у условима каквим радимо. Зато смо ми, наравно, прихватили да дођемо у четвртак на састанак како бисмо издејствовали да једна јавна медијска установа има директора, па макар он био и вршилац дужности“, рекао је председник независног синдиката „Независност“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси