Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дарко Шпер: На састанку у РЕМ-у договорено да се в. д. генералног директора РТВ-а именује до 6. јула
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 06. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Дарко Шпер: На састанку у РЕМ-у договорено да се в. д. генералног директора РТВ-а именује до 6. јула

На данашњем састанку чланова репрезенатативних синдиката Радио-телевизије Војводина (РТВ) , Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и Управног одбора РТВ-а договорено је да Управни одбор до 6. јула именује вршиоца дужности генералног директора и да се ускоро распише конкурс за генералног директора ове медијске куће, каже за Удружење новинара Србије (УНС) председник синдиката „Независност“ Дарко Шпер.

Према његовим речима, закључци са данашњег састанка биће изнети на редовном заседању Савета РЕМ-а у понедељак.

Заменику генералног директора Јожефу Клему 6. јула истиче мандат и стиче услове за одлазак у пензију, те РТВ остаје без особе која би водила ову медијску кућу. Због тога су чланови репрезентативних синдиката на данашњем састанку тражили да се до тада именује в.д. генералног директора.

Повод састанка је био допис који су чланови репрезентативних синдиката „Самостални синдикат“, „Независност“ и „Струковни синдикат“ упутили РЕМ-у. У њему је затражено да се актуелни чланови Управног одбора РТВ-а разреше функције, због тога што годину дана није расписан конкурс за новог генералног директора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси