Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Шеф деска Радио Гораждевца Милић Петровић: Човек који нам је претио покушавао je да нас спречи да дамо изјаву полицији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 08. 2022.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Шеф деска Радио Гораждевца Милић Петровић: Човек који нам је претио покушавао je да нас спречи да дамо изјаву полицији

Шеф деска Радио Гораждевца Милић Петровић рекао је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да је Jавно тужилаштво у Пећи покренуло истрагу означену као "застрашивање новинара" након што су новинари овог радија прекјуче пријавили претње које им је упутио син раднице полиције из Гораждевца. Петровић је додао да је особа која им је претила покушала да их спречи да случај пријаве полицији.

 

"Док смо давали изјаву полицијској станици, он је дошао, рекао да га је неко звао и дао свој телефон полицајцима како би се јавили. Сматрам да је ово био вид претње полицајцима и начин да нас спречи да пријавимо случај", истакао је Петровић.

Шеф деска Радио Гораждевца каже да им је син службенице полиције претио због текста под насловом "Мултиетничка петиција” за лоше понашање албанског полицајца у Гораждевцу или суспензију командира, ко на кога врши утицај?" , и то због дела у коме се истиче да је "син службенице полиције носио петицију људима у селу да је потпишу".  Редакција Радио Гораждевца је, како је истакао Петровић, ову информацију добила од извора који је потписао петицију.

"Дошао је испред редакције и када сам изашао рекао је да ће нам ако не уклонимо текст у року од сат времена свима поломити зубе. Ја сам га упитао због чега тако реагује када у тексту нигде није поменуто његово име и презиме", испричао је Петровић.

УНС је осудио вербалне претње новинару и затражио ефикасну истрагу овог инцидента.

"Много нам значи подршка свих новинарских удружења и организација, било међународних или наших. Не желимо да имамо овакве проблеме ни са локалним становништвом ни са неким ко није одавде", рекао је шеф деска Радио Гораждевца.

Није први пут да им се дешавају овакве ситуације, каже Петровић. Редакција се у претходном периоду током и након извештавања неретко суочавала са вербалним нападима и претњама, додао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси