Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Промоција књиге Игора Гојковића данас у Дому Војске у Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 09. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Промоција књиге Игора Гојковића данас у Дому Војске у Београду

Промоција књиге „Битка на Кајмакчалану – септембар 1916. године” новинара и публицисте Игора Гојковића биће одржана 30. септембра, на дан када је српска војска пре 106. година заузела врх Кајмакчалана. Промоција почиње у 14 часова у Дому Војске у Београду.

Ово је прва књига од завршетка Великог рата у којој је детаљно описан ток битке на Кајмакчалану. У књизи, аутор је објаснио шта се све догађало током 22 дана борбе за очување чувене коте 2525.

Гојковић је током десетогодишњег истраживања  као изворе користио ратну архиву Дринске дивизије и пукова који су се борили под њеном командом, допуњене сачуваним сведочењима самих учесника битке.

У овој књизи су први пут објављена имена и фотографије свих ратних команданата са Кајмакчалана, као и имена погинулих и рањених официра.

Издавач књиге је Медија центар „Одбрана“, а циљ објављивања је жеља да се од заборава отргне један од најславнијих периода српске ратничке прошлости и да се садашњим генерацијама приближи време у коме је сваки српски војник сањао само да клекне и пољуби онај српски камен на врху Кајмакчалана, не жалећи да одмах после тога и погине.

О књизи ће поред аутора, говорити и пуковник др Далибор Денда и историчар, др Александра Пећинар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси