Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Кампања ЕФЈ “Подржи новинарство 2012”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 10. 2012.

Извор: ЕФЈ

Кампања ЕФЈ “Подржи новинарство 2012”

Европска федерација новинара (ЕФЈ) и ове године, по пети пут за редом позива новинаре и медијске раднике широм Европе и света да се укључе у кампању "Подржи новинарство” (Stand Up For Journalism).

У саопштењу упућеном свим новинарским удружењима у Европи ЕФЈ позива своје чланице да 5. новембра или у првој седмици тог месеца покажу солидарност са новинарском професијом. ЕФЈ наглашава да и ове године треба подсетити на убијене новинаре и подићи глас за слободно новинарство.

ЕФЈ предлаже да се у току кампање посебно укаже на проблеме новинарства у Турској и пружи подршка захтеву за ослобађањем из затвора више од 60 новинара у тој земљи.

Такође, треба јавно указати на крупне економске проблеме у јавним радиодифузним сервисима.

ЕФЈ препоручује да се организују састанци, јавни скупови и конференције на тему радног и економског положаја новинара и других медијских радника, као и организовано потписивање петиција са захтевима за унапређењем материјалног и професионалног статуса новинара.

Више о овогодишњој кампањи ЕФЈ "Подржи новинарство” можете видети на http://europe.ifj.org/en/pages/efj-campaigns-stand-up-for-journalism

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси