Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Женска солидарност: Не желимо да интервју у Информеру буде „чудо од три дана“ јер се ради о животима жена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 10. 2022.

Аутор: А.M. Извор: УНС

Женска солидарност: Не желимо да интервју у Информеру буде „чудо од три дана“ јер се ради о животима жена

"Бес на улице, правда за жене и девојчице", порука је данашњег протеста, који су активисткиње из органзације "Женска солидарност" најавиле у 17 часова испред редакције "Информера" због интервјуа са серијским силоватељем Игорем Милошевићем.који је објавио овај медиј. Активисткиње из "Женске солидарности" Наташа Еленков и Анђела Дукић рекле су за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да не желе да ова тема буде "чудо од три дана" јер се, како кажу ради о животу жена.

Повлачење интервјуа са Милошевићем са портала Информер, али и са других који су га пренели, формирање радне групе која ће се фокусирати на донешење регистра насилника и силоватеља, као и механизми који би били могући за њихово праћење, неки су од захтева које је ова организација тражила на претходним протестима, а који, како истичу из ове организације, нису испуњени.

Прошлог викенда „Женска солидарност“ је организовала протесте у Београду и Новом Саду, а испред редакције „Информера“ одржани су протести и одмах након објављивања интервјуа.

"Ми и даље инсистирамо на томе да медији морају да прате смернице које су саставиле"Новинарке против насиља", када извештавају о насиљу над женама", рекле су активисткиње из "Женске солидарности" Наташа Еленков и Анђела Дукић.

Истакле су да се насиље над женама дешава када институције не реагују, жене не слушају и игноришу.

"Жене су на улици јер желимо да створимо безбедније место за живот за све жене и девојчице и због тога што институције"заказују" да нас заштите", истакле су ове активисткиње и додале да је циљ овог протеста, а и сваког наредног да "милиметар по милиметар" освоје простор за све жене и створе свет по њиховој мери.

Како су истакле, подршку да протестују им пружају жене појединачно јер још увек нису умрежене са другим организацијама.

"Подршка долази од жена са свих страна. Неке су нам се јавиле да помогну са озвучењима, транспарентима и мегафонима, а неке су се јавиле да пруже подршку и захвале се што смо изашле на улице јер им је доста ћутања", рекле су за УНС ове активисткиње.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси