Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас састанак нове Радне групе за израду Закона о јавном информисању и медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 11. 2022.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Данас састанак нове Радне групе за израду Закона о јавном информисању и медијима

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић донео је одлуку о формирању нове радне групе за израду радне верзије Нацрта закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима, која ће сутра одржати први састанак.

Радна група би до 30. децембра требало да достави Министарству за информисање и телекомуникације текст радне верзије Нацрта Закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима.

Радну групу чини 20 чланова, представника државних органа, институција, новинарских и медијских удружења.

Председник Радне групе је Дејан Стојановић, представник Министарства информисања и телекомуникација.

У радној групи је седам представника министарствава - Ела Ки Симић и Ирена Ињац из Министарства финансија; Иван Ковачевић из Министарства државне управе и локалне самоуправе, Татјана Ракић из Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Александра Копривица представља Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Јулија Хут Јеличић Министарство правде, а Марија Перишић Министарство за европске интеграције.

Међу именованим су и Ружица Мачукат из Агенције за привредне регистре, Милан Јосимов из Канцеларије за информационе технологије и електронске услуге и Милошћић из Републичког секретаријата за законодавство.

Из новинарских удружења у Радној групи су адвокаткиња Гордана Константиновић која представља Удружење новинара Србије, Круна Савовић из Независног удружења новинара Србије и Вељко Милић из Независног фруштва новинара Војводине;

Изабела Бранковић је представник Асоцијације медија, Драгана Чабаркапа Синдиката новинара Србије, Невена Кривокапић Асоцијације онлајн медија и Марија Обреновић Пословног удружења Локал прес.

У Радној групи су и Мaja Раковиц из Удружења РАБ Србија и др Саша Мирковић из Асоцијације независних електронских медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси