Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Селективна подршка приватним медијима у Нишу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 11. 2012.

Аутор: Милорад Додеровић

Селективна подршка приватним медијима у Нишу

На дан када је после 18 година постојања најгледанија регионална медијска кућа “РТВ 5” морала да угаси своје предајнике и прекине емитовање програма због финансијских проблема, Градско веће Ниша дало је још 2,5 милиона динара градском дневном листу “Народне новине”.

Градски  већници су одобрили исплату новца “Народним”  за суфинансирање пројекта "У сусрет Константину", који би ове дневне новине требало да реализују у наредном периоду.

Како наводи интернет портал “Јужне вести” ове  новине би требало да финансирају 20 посто укупног износа пројекта, док град својим средствима  покрива остатак.

Не рачунајући Нишку телевизију (НТВ) која је јавно градско предузеће, “Народне новине”  су у приватном власништву и добијају убедљиво највише новца пореских обвезника по критеријумима који су непознати осталим приватним медијима у граду, па и самим грађанима. Слично је и са градским парама које добија РТВ ”Белами”, чији је власник као и “Народних новина” бизнисмен Витко Радомировић.

Од 2009. до 2012. године  из буџета града “Народним новинама” је  исплаћено је 49 милиона динара, док је  РРА  угасила “ТВ 5” због дуга од 8 милиона динара.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

06.11.

2012.

nislija [нерегистровани] у 15:32

informisan

Katastrofa sta rade politicari u mom gradu, taj Vitko vedri i oblaci vec godinama, sa svim politicarima ima dil,prosto ne mogu da verujem.Ja imam malu firmu zaposljavam petoro ljudi ,zasto i meni grad ne daje novac kada vec moze tom famoznom Vitku,pa ko je on aman,polupismeni zaboga biznismen, 49 miliona za tri godine pa to je skoro pola miliona evra ,neverovatno!!!.Ko se bavi privatnimn biznisom ulazi u odredjen rizik ja sam podigao kredit od 17 500 evra i krenuo u posao ,sam vracam kredit ne pomaze mi grad,a Vitko sve moze,zalosno da zalosnije ne moze biti .Dokle ce vise ovako neznam,bravo samo za ovaj tekst da se neko usudio da napise nesto sto svi znamo,a niko ne sme da govori o tome ,jer je Vitko godinama zaboga NEDODIRLJIV!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси