Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Додељене награде Удружења спортских новинара Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 12. 2012.

Додељене награде Удружења спортских новинара Србије

У традиционалној анкети Удружења спортских новинара Србије (УСНС), за спортисту године проглашена је Милица Мандић, олимпијска шампионка у теквондоу, са Oлимпијаде у Лондону.

 

Жири УСНС у саставу: Јован Танурџић, председник и чланови: Миодраг Стојановић- Главни о одговорни уредник ДСЛ „Спорт“, Предраг Сарић- Главни и одговорни уредник Спортског журнала, Зоран Марковић- уредник спортске редакције РТС,  Драгиша Ковачевић- власник и директор  СОС канала, Стеван Ковачевић - Радио Београд и Стојан Петковић-спортски новинар из Краљева, доделио је и годишње награде за најуспешније новинаре.

„Новинар године“ је Предраг Страјнић из РТС-а, а „Камера године“ припала је Ненаду Неговановићу фоторепортеру Спортског журнала.

За „Дописника године“ проглашен је Драган Марковић, дописник РТС-а из Јагодине, а награда „Бранка Прелевић“ припала је Сањи Милутиновић дописници Спортског журнала из Крушевца.

Награде за животно дело добили  су Милан Анђић из Радио Београда и Мирослав Виславски, слободни новинар из Новог Сада.

Специјално признање за „Издавачки подухват године“ равноправно деле два издања: „Од 1. до 51. Трка „Кроз Србију“ –аутора  Александра Цвејића, Бранимира Васића и Живка Баљкаса и „Некад било“, аутора Милана Симића.

Жири УСНС одлучио је да додели и специјално признање за „Допринос развоју односа између Републике  Српске и Матице Србије“, дописнику Спортског журнала из Бања Луке , Славку Басари.

Свечана додела признања биће одржана у четвртак, 27.12. 2012. године, у Дворани Удружења новинара Србије , Ресавска 28, у 11:30 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси