Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уручене годишње награде спортским новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 12. 2012.

Уручене годишње награде спортским новинарима

Предраг Страјнић са РТС-а проглашен за новинара године. „Камера године“ по други пут припала Ненаду Неговановићу из Спортског журнала.За животно дело награђени Мирослав Виславски, слободни новинар и Милан Анђић, коментатор Радио Београда.

 

Удружење спортских новинара Србије (УСНС) уручило је данас у Удружењу новинара Србије награде за најуспешније спортске новинаре и најбољег спортисту 2012. године.

Награда за „Спортисту године 2012“ додељена је Милици Мандић, олимпијској победница у теквондоу.

Мандићева је захвалила на признању које јој је додељено и додала да је, поред постизања успеха, важно и да неко тај успех препозна.

Према одлуци жирија, „Новинар године“ је Предраг Страјнић из РТС-а, а награда „Камера године“ припала је, другу годину за редом, Ненаду Неговановићу из „Спортског журнала“.

„Памтићу ову награду зато што долази од мојих колега, али и зато што ми је ово прва оваква награда у каријери“, рекао је Страјнић.

Драган Марковић, дописник „РТС-а“ из Јагодине, проглашен је за „Дописника године“.

Награде за „Животно дело“ припале су Мирославу Виславском, слободном новинару из Новог Сада и Милану Анђићу, новинару Радио Београда.

Другу годину за редом, додељена је награда за допринос развоју женског спортског новинарства, која носи име наше славне колегинице Бранке Прелевић. Овогодишња добитница награде је Сања Милутиновић дописница Спортског журнала из Крушевца.

Признање УСНС-а за „Издавачки подухват године“ ове године добили су Александар Цвејић, Бранимир Васић,и Живко Баљкас за књигу „Трка Кроз Србију, Од 1. до 51.“, као и Милан Симић за књигу „Некад било“.

Специјално признање ове године добио је Славко Басара дописник Спортског журнала из Бања Луке, за допринос развоју односа Матице Србије и Републике Српске.

Жири је радио у саставу: Јован Танурџић, Драгиша Ковачевић (СОС канал), Зоран Марковић (РТС), Миодраг Стојановић (ДСЛ Спорт), Предраг Сарић (Спортски журнал), Стеван Ковачевић (Радио Београд) и Стојан Петковић, доајен српског новинарства из Краљева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси