Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Протест Удружења новинара Републике Српске
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 12. 2012.

Протест Удружења новинара Републике Српске

Управни одбор Удружења новинара Републике Српске упутило је протест због одлуке појединих институција из Републике Српске да у среду, 26. децембра 2012. године забране новинарима, фоторепортерима и сниматељима да раде свој посао.

"Управни одбор сматра да је недопустиво да Окружни суд у Бањалуци забрани тонско снимање суђења бившем начелнику Брода Милована Череку, и поред чињенице да су телевизијске куће за то имале потребну дозволу, коју су само дан раније, без проблема, искористили. Сматрамо да је нелогично да се на, за јавност отвореном дијелу процеса, забрани узимање тонског записа са суђења", наводи се у саопштењу Удружења новинара РС.

Ово Удружење сматра да је недопустиво је да се фоторепортерима дневних листова из Бањалуке забрани фотографисање доласка угледних гостију из Србије на аеродрому у Маховљанима.

"Управни одбор УН РС упућује протест и због одлуке надлежних у згради Админстративног центра РС који су новинарима и фоторепортерима више дневних листова забранили улазак у зграду током одржавања донаторске вечери у организацији Предсједника РС, због чега су бројни медији остали ускраћени за фотографије и квалитетан извештај са тог догађаја", стоји у саопштењу.

Управни одбор УН РС позвао је све институције у Српској да омогуће новинарима да без икаквих нелогичних забрана, раде свој посао, а у циљу објективног информисања грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси