Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС и "In medias res" основали сајт "Комшијске новости"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 01. 2013.

УНС и "In medias res" основали сајт "Комшијске новости"

Удружење новинара Србије и Еврорегионални центар за развој друштва у мултиетничким срединама „In medias res“ основали су сајт „Комшијске новости“ (www.komsijskenovosti.rs ), једини медиј у Србији који објављује текстове из мањинских медија на српском језику и преноси текстове из мањинских штампаних медија који немају онлајн издање.

 

 

„Циљ оснивања сајта је подршка остваривању права националних мањина на информисање, као и помоћ дистрибуцији садржаја штампаних медија на језицима националних мањина“, рекао је Валентин Мик, уредник сајта и председник Еврорегионалног центрa за развој друштва у мултиетничким срединама „In medias res“.

Једно од важних обележја сајта је рубрика „Киоск“ у којој се објављују вести и садржаји из мањинских, али и српских медија који сами немају онлајн издања.

„Медији на српском језику који немају онлајн издања, а са којима сарађујемо су: „Огледало“, периодични часопис који издаје Културно просветна заједница Сечањ, „Наше новине“ из Банатског новог села, и часопис „XXI век“. Медији на језицима мањина који немају интернет издања а са којима сарађујемо су: „Glasl serbiciei“ и „Renafterea“ на румунском језику и часопис „Ивановачки добошар“ који излази на десет језика“, рекао је Валентин Мик.

Реализацију овог пројектa помогло је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

21.01.

2013.

Нишке [нерегистровани] у 22:48

свака част

Морам да похвалим УНС за ову феноменалну идеју јер све док посматрамо мањине као део друштва и налазимо начине да комуницирамо као једнаки са једнакима (као људи са људима), инциденти какви се догађају ових дана у Прешеву ће за нас постати далека историја. Пуно поздрава из Ниша за осниваче сајта и само напред.

Одговори
пон

21.01.

2013.

Svetozar Gunic [нерегистровани] у 16:29

Pohvalno

Zaista sam zadivljen vasim zalaganjem za novim i korisnim.Svaka cast.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси