Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јовановић: Показали смо да правда може да прогледа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 04. 2024.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Јовановић: Показали смо да правда може да прогледа

“Подршка колега ми је била од великог значаја када сам постао бескућник, а сада смо сви заједно у новинарство унели светлост и показали да правда може да прогледа”, рекао је за сајт УНС-а новинар портала “Жиг инфо” Милан Јовановић, након што су бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, као и Владимир Михаиловић, Игор Новаковић и Александар Маринковић правоснажно осуђени због паљења његове куће.

Бившег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на четири године затвора јер је подстрекивао друге осуђене да запале Јовановићеву имовину. Суд је смањио затворску казну за годину дана у односу на првостепену пресуду. Симоновићу је изречена и новчана казна од 100.000 динара. 

Осим Јовановића, осуђен је Владимир Михаиловић, и то на три године затвора и новчану казну од 100.000 динара.

Владимир Новаковић осуђен је на казну затвора од две и по године, док је Александар Маринковић, који се налази у бекству, као директни извршилац осуђен на казну затвора од четири године и новчану казну од 100.000 динара.

Јовановић каже да, ако се узму у обзир остале пресуде, које су углавном биле на штету новинарима, он овом пресудом може бити презадовољан.

“Коначно је донета задовољавајућа правоснажна пресуда због напада на новинара”, рекао је он.

Ово је шеста година како поступак траје, а све што се дешавало, како додаје Јовановић, утицало је на његово и здравље његове супруге.

“Моја супруга још увек ноћима не спава. Изгубио сам прошлост, драге успомене које нико више не може да надокнади”, рекао је он.

Ипак, имао је, како каже, среће јер је предмет дошао у праве руке - код јавног тужиоца Предрага Миловановића.

“Он је савесно обавио свој посао. Имао сам и доброг адвоката, госпођу Ану Матић”, додао је.

Осим њихове, значила му је и подршка колега из земље и света, а поручује да је ово добра порука за младе пред Светски дан слободе медија. 

“Изгубио сам много тога, али се надам да су новинари добили. Волео бих да се ово што је мене снашло не деси ниједном новинару, поготово млађем. Надам се да ће они бити слободнији и да ће сваки бахати политичар добро да се замисли пре него што крене на њих”, рекао је Јовановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси