Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Омажем Драгану Марковићу у УНС-у обележен 43. рођендан Студиjа Б
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 04. 2013.

Омажем Драгану Марковићу у УНС-у обележен 43. рођендан Студиjа Б

На иницијативу Петра Марша, алијас Пеце Петровића, окупили су се сви коју су некада радили и стварали Радио Студио Б.

Свечаност је организована како би се творци Студија Б присетили Драгана Марковића, једног од најзаслужнијих новинара за покретање популарне београдске радио станице.

Некадашњи први човек технике на Радију Студио Б Аца Радојчић рекао је да су оснивачи „тада са веома оскудном опремом успели да покрену нешто што је постало чудо у Београду“.  

„Људи су затезали жице и монтирали којешта да би чули Студио Б. То је било чудо и ми смо успели у томе“, рекао је Радојчић.

Присутнима су се обратили први водитељ Радија Студио Б глумац Иван Бекјарев, некадашњи новинар радија Аца Костић, дугогодишњи руководиоци маркетинга Димитрије Славић и Станко Брковић, композитор Корнелије Ковач и други.

Иван Бекјарев нагласио је да је Драган Марковић алфа и омега Студија Б.

„Он је у сред ноћи звао новинара да му каже да је направио лапсус. Звао је водитеља у 4 ујутру да му каже да погрешио ово или оно. Његова посвећеност послу је заиста невероватна. Драган Марковић је човек који је најзаслужнији Београђанин, човек који је најзаслужнији не само за Студио Б него и за културу овог града.“

„На свечаности су подељене плакете привредницима који су помагали Студију Б, међу којима су некадашњи заменик председника Скупштине Града Мића Ракић, директор „Такова“ Јован Томовић,  Мишко Вукић из „Југобицикла“, Петар Тутовац из „Бамбија“ и други.

На крају програма, присутни су гледали филм Петра Марша о историјату радија и телевизије Студио Б.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси