Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Стојановић: Намештај је позаjмљен, Секулић: Не треба нам, купићемо нови
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 10. 2013.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

Стојановић: Намештај је позаjмљен, Секулић: Не треба нам, купићемо нови

Редакцији Радио Грачанице јуче су радници Општине Грачаница која функционише у оквиру косовског система однели намештај. Новинари и техничко особље остали су без столова и столица, наставили да раде стојећи, читају вести, реализују програм, ажурирају сајт и воде емисије.

Председник Општине Грачаница Бојан Стојановић рекао је УНС-у да је намештај пре две године позајмљен редакцији и да је пре шест месеци најављено да је потребан за библиотеку која се отвара у Културном центру.

„Намештај је Радију Грачаница дат на коришћење. Ми смо им пре шест месеци јавили и сваки дан им говорили да нам намештај треба за библиотеку“, каже Стојановић и додаје да зграда у којој је смештен Радио Гораждевац припада Општини и да Радио не плаћа закуп.

„Мрежа-Мост (у оквиру које је Радио Грачаница) има буџет од 13 милиона динара. Како неко с толиким средствима две године не обраћа пажњу и не може да купи намештај“, каже Стојановић.

Главни уредник Радио Грачанице Саша Секулић каже да Стојановићеви наводи нису тачни и да је намештај дат редакцији када се уселила у зграду, али да нема намеру да га тражи назад.

 „Купићемо намештај. А да плаћамо закуп не пада нам на памет. Зграду је започео да гради Радио средствима Републике. Сада Општина планира да на трећи спрат, где смо предвидели свој телевизијски студио, усели РТК2 (Канал косовске телевизије на српском језику). Две различите уређивачке политике, два послодавца. Нека им је на част“, каже Секулић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси