Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Неуставно да држава оснива посебне медије на језицима националних мањина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 10. 2013.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

Неуставно да држава оснива посебне медије на језицима националних мањина

Уставни суд је на јучерашњој седници утврдио да је неуставна одредба Закона о заштити права и слобода националних мањина која предвиђа да држава „може да оснива и посебне радио и телевизијске станице које би емитовале програме на језицима националних мањина“.

Члан 17, став 2 Закона гласи: „Држава ће у програмима радија и телевизије јавног сервиса обезбедити информативне, културне и образовне садржаје на језику националне мањине, а може да оснива и посебне радио и телевизијске станице које би емитовале програме на језицима националних мањина.

Уставни суд је на 29. седници одржаној 3. октобра, којом је председавао председник суда Драгиша Б. Слијепчевић, утврдио да одредба члана 17. став 2. Закона о заштити права и слобода националних мањина („Службени лист СРЈ“, број 11/02 и „Службени гласник РС“, број 72/09 - др. закон), у делу који гласи: „а може да оснива и посебне радио и телевизијске станице које би емитовале програме на језицима националних мањина“ није у сагласности са Уставом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси