Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ослобађајућа пресуда Ранку Милосављевићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 10. 2013.

Ослобађајућа пресуда Ранку Милосављевићу

Апелациони суд у Крагујевцу одбио је као неосновану жалбу Ивана Чукаловића, заменика председника Уставног суда Косова и професора Правног факултета у Крагујевцу на пресуду Основног суда у Крагујевцу којом је Ранко Милосављевић, главни и одговорни уредник крагујевачког недељника "Светлост" ослобођен оптужбе да је 9. септембра 2010. године објављујући у том листу сатирични прилог, увредио Чукаловића.

 

У сатиричном тексту који се бавио политичком ситуацијом у Србији поменут је и Чукаловић, као професор Правног факултета у Крагујевцу, који је, истовремено и судија Уставног суда Косовa.

Основни суд у Крагујевцу у јулу 2011. године Милосављевића је прогласио кривим, а потом је Апелациони суд укинуо пресуду и предмет вратио на поновно суђење.

Првостепени суд у поновљеном поступку, половином новембра прошле године ослободио је Милосављевића оптужбе, сматрајући да наводи из сатиричног прилога у "Светлости", чији је аутор потписан псеудонимом Леонтије, нису такве природе да се могу сматрати увредом.

Апелациони суд, најновијом пресудом, ставио је тачку на тужбу Ивана Чукаловића, иначе једног од оптужених у афери трговине испитима на Правном факултету у Крагујевцу- "Индекс".

Он ће туженом Милосављевићу морати да надокнади и судске трошкове које је ослобођени уредник имао током трогодишњег суђења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси