Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Веб тв пренос Конференције новинара и медија дијаспоре пратило 363 људи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 10. 2013.

Веб тв пренос Конференције новинара и медија дијаспоре пратило 363 људи

Пету Конференцију новинара и медија дијаспоре и Срба у региону током два дана трајања пратило је на Веб телевизији Прес центра УНС-а 363 људи из тринаест земаља.

 

У сали Прес центра УНС-а конференцији је присуствовало близу стотину учесника, новинара, представника организација и медија из дијаспоре.

Првог дана, највећи број пратилаца директног Веб тв преноса био је из Србије, Шведске, затим следе Украјина, Румунија, као и Француска, Аустрија, Словенија и Хрватска.

Другог дана, поред већ поменутих земаља, интересовање су показали наши сународници из Белгије, Швајцарске, Јужне Африке и Немачке.

Пета конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону, у организацији Удружења новинара Србије и Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Репубике Србије одржана је 24. и 25. октобра 2013. године у Београду.

Првог дана организовани су панели "Улога дијаспоре/медија дијаспоре у креирању имиџа Србије и српског народа", "Први светски рат - поруке из матица" и "Имиџ активизам из дијаспоре и Србије".  Другог дана конференције представљена је Анализа онлајн медија дијаспоре и Срба у региону, а потом одржан панел "Професионализација онлајн медија дијаспоре" и радионице Школе веб новинарств УНС-а „Како извештавати за веб“ и „Фотографија у онлајн медијима“.

Анализу онлајн медија дијаспоре и Срба у региону погледајте у прилогу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси