Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бранислави Џунов, Раду Вукићевићу и Владимиру Ристићу Награде СНСЦГ за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 10. 2013.

Бранислави Џунов, Раду Вукићевићу и Владимиру Ристићу Награде СНСЦГ за животно дело

Бранислава Џунов, Раде Вукићевић и Владимир Ристић овогодишњи су лауреати Награде за животно дело које додељује Савез новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ), једногласно је одлучио жири у саставу Живорад Николић, Саво Греговић, Никола Вучетић и Нино Брајовић.

Новинарка Бранислава Џунов је једна од најпознатијих телевизијских критичарки у Србији, а и некадашњој Југославији. Данас, после четири деценије рада, угледан је аутор телевизијске критике у дневном листу „Блиц“.

Раде Вукићевић, дугогодишњи је дописник Политикиних издања из Црне Горе и сарадник бројних црногорских медија. Ризиковао је и живот да би избавио свог колегу, дописника „Експреса“ из ратом угроженог Мостара Фазлију Хебибовића.

Владимир Ристић, доајен је војног новинарства којим се бави од педесетих година прошлог века. Као војни новинар у практично свим армијским издањима на тлу бивше Југославије био је популаризатор науке, технике и технологије.

Награде за животно дело овогодишњим добитницима биће уручене у уторак, 29. октобра у 13 сати, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/III.

Савез новинара Србије и Црне Горе, као регионалну новинарску асоцијацију, наследницу Савеза новинара Југославије чине Удружење новинара Србије и Удружење новинара Црне Горе.

Коментари (3)

Остави коментар
пет

01.11.

2013.

Svetlana [нерегистровани] у 08:16

Re:

Poštovani,
Slažem se sa Vama. Naravno da je ovo izuzetna nagrada,i sramota je da niko sem Pravde nije objavio ovu vest.
Dobitnicima šaljem srdačne čestitke !
Svi nominovani su zaslužili ovo značajno priznanje

Одговори
сре

30.10.

2013.

verni čitalac [нерегистровани] у 08:26

Prva kategorija

Ovo je velika i važna nagrada, mislim da ni novinari nisu toga svesni, nagrada prve kategorije. Uopšte. novinari ne čine ništa da vrate dostojanstvo svojoj profesiji pa ni da vrednuju svoj rad.

Одговори
уто

29.10.

2013.

Rodoljub [нерегистровани] у 10:33

Veliko priznanje


Hvala bogu, da je, bar na ovaj način, ostalo nešto od nekadašnjeg Saveza novinara Jugoslavije iz one velike i lepe zemlje koju su rasturili politički mangupi i moralni pigmeji, pretvorivši je u gomilu banana državica. Branislava, Rade i Vladimir su zaslužili jedno ovako visoko priznanje. Valjalo bi još da vest o tome objave i "reformisana" javna glasila. Prošle godineo su učinili samo RTS, Politika, Vreme i nekoliko
lokalnih listova, radio i televizijskih stanica.Ostale novosti poticale su sa Farme i drugig sličnih cirkuskih predstava !
Dobitnicima od srca im čestitam !
Pozdrav iz Čačka

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси