Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уручене награде СНСЦГ за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 10. 2013.

Уручене награде СНСЦГ за животно дело

Савез новинара Србије и Црне Горе доделио је данас у Прес центру УНС-а Награде за животно дело новинарима Бранислави Џунов, Раду Вукићевићу и Владимиру Ристићу.

 

Новинарка Бранислава Џунов је једна од најпознатијих телевизијских критичарки у Србији, а и некадашњој Југославији. Данас, после четири деценије рада, угледан је аутор телевизијске критике у дневном листу „Блиц“.

 

Захваљујући на награди Бранислава Џунов је рекла да јој је ова награда драга „зато што је у њу уткано много мојих текстова, труда и рада. Хвала „Политици“ која ми је створила име, а "Блицу" јер ме је увео у модерно новинарство. Сви знају да је ова професија врло тешка и напорна и жао ми је што сада пролази кроз тешке дане. Углед професије је пао и утолико је важније да се међусобно ценимо и подржавамо, а ова награда је део тога“.

Раде Вукићевић, дугогодишњи је дописник "Политикиних" издања из Црне Горе и сарадник бројних црногорских медија. Ризиковао је и живот да би избавио свог колегу, дописника "Експреса" из ратом угроженог Мостара Фазлију Хебибовића.

 

„Ово је велико признање које долази од колега. Не бих сигурно успео да урадим што сам урадио да није редакције "Експреса" и "Радио Београда". Хвала жирију који је препознао мој рад“, рекао је Вукићевић.

Владимир Ристић, доајен је војног новинарства којим се бави од педесетих година прошлог века. Као војни новинар у практично свим армијским издањима на тлу бивше Југославије био је популаризатор науке, технике и технологије.

 

„Када ми је јављено да сам добио награду био сам узбуђен и емотивно сам то доживео. Бити новинар је врло узбудљив, тежак посао, а највреднија награда је она која се добија од струке“, рекао је Ристић.

Награда за животно дело установљена је 1965. године и раније је носила назив награда Моша Пијаде. Године 2003. године име је промењено. До сада је ову награду добило 82 новинара.

Савез новинара Србије и Црне Горе, као регионалну новинарску асоцијацију, наследницу Савеза новинара Југославије, чине Удружење новинара Србије и Удружење новинара Црне Горе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси