Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Веран Матић: Комисија за истраживање убистава новинара и у Црној Гори
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 11. 2013.

Веран Матић: Комисија за истраживање убистава новинара и у Црној Гори

Председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић, јуче је у интервјуу датом International Press Institute-у (IPI) поводом 23. новембра, Међународног дана против некажњивости злочина над новинарима, изјавио да ће и у Црној Гори бити формирана Комисија за истраживање убистава новинара.

“И у Црној Гори ће, по узору на нашу, бити формирана Комисија која ће истраживати убиство једног новинара, али и нападе на новинаре и новинске редакције,” рекао је Матић IPI -у.

Матић је УНС-у рекао да је “пре неколико недеља Комисију посетио саветник директора МУП-а Црне Горе како би се упознао са радом наше Kомисије јер је Влада ЦГ донела одлуку да формира сличну институцију”.

“Задатак те Комисије било би откривањe убица новинара Душка Јовановића али и разрешавање бројних насилних напада на новинаре и редакције по чему је Црна Гора препознатљива. Недавно је, како сам информисан, одржан шири састанак представника МУП-а, Владе, медија, медијских удружења али и невладиних организација како би се иницирао овај процес. Ми смо понудили сву помоћ, од начина рада Комисије, до рада радних група и истражних тимова. Немам процену када ће се догодити оснивање Комисије у ЦГ”, рекао је Матић УНС-у.

Подсећамо, директор подгоричког листа “Дан” Душко Јовановић убијен је 24. маја 2004. године испред редакције листа.

За убиство Јовановића, Апелациони суд Црне Горе 2009. године правоснажно је због саучесништва на 18 година затвора осудио Дамира Мандића, док директни извршилац и налогодавац још увек нису откривени. Истрага је поново отворена у септембру ове године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси