Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминула Драгица Марковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 07. 2009.

Преминула Драгица Марковић


Новинарка и професорица Драгица Марковић преминула је јуче после дуже и тешке болести.

Драгица Марковић рођена је 1947. године у Ловћенцу у Бачкој. Гимназију је завршила у Србобрану, а на групи за јужнословенске језике Филозофског факултета у Новом Саду стекла звање магистра филологије и лингвистике. Као уредница и новинарка радила је у ТВ К54, тв продукцији D.B.TRADE CO i Express Channel-у из Бачке Тополе.

Писала је сценарије за документарне филмове Дон Кихот равнице, Woman In Black, Женске студије и истраживања, О проф. др Свенки Савић, сцанарија за преко 100 емисија тв магазина Инфо Б. Пратила је пет година рад и писала о Школи ромологије, о смањењу сиромаштва у Србији, људским правима, родној равноправности, прилоге о деци без родитеља, прилоге из области уметности.

Радила је и као наставник немачког и српског језика и професор књижевности у Гимназији у Врбасу и објавила преко 20 стручних и научних радова из области педагогије, лингвистике, филологије и психолингвистике.

Драгица Марковић биће сахрањена данас у 16:00 сати на гробљу у Фекетићу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси