Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо новинар Радован Бранков
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 05. 2014.

Преминуо новинар Радован Бранков

Дугогогодишњи новинар Радио Београда и Радио телевизије Србије и члан УНС-а Радован Бранков преминуо је јуче у Београду у 74. години.

 

Радован Бранков рођен је 1939. године у Вршцу. Први новинарски посао био му је у листу „Јеж“ одакле прелази у Радио Београд. Неколико године касније прелази на Радио телевизију Београд где је као сниматељ путописних репортажа провео највећи део радног века.

Бранков је радио на Студију Б, Пинку, Станкому. Последњих година на БН телевизији водио је емисију Репортер.

Добитник је бројних новинарских награда и признања као што су Годишња награда Радио Телевизије Београд и награда на фестивалу ИНТЕРФЕР.  На конкурсу репортажа и документарних филмова освојио је награду ''Гранд Продукције''.

Носилац је Повеље бранилаца Београда и добитник УНС-ове награде "Светозар Марковић".

Време и место сахране Радована Бранкова биће накнадно објављени.  

Коментари (1)

Остави коментар
пон

05.05.

2014.

Dragan Gligorijević [нерегистровани] у 18:23

Legenda srpskog novinarstva

Otišao je najbolji radiski reporter svih vremena koga je Srbija imala.Ikona našeg novinarstva,ljudska i duhovna gromada.Živi glas naroda,zlatno turističko pero i zlatna turistička kamera Sacen Internationala.Bila mi je velika čast da ga imam za svog prijatelja.Hvala dragom Bogu što mi je pružio to ogromno zadovoljstvo i sreću da ga poznajem.Rade je bio veliki čovek,heroj života,neustrašiv u ratu i predivan čovek i novinar u miru.Ovo je veliki gubitak za srpsko novinarstvo i turizam.Neka mu je večna slava!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси