Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Поново нападнут дописник „Блица“ Гвозден Здравић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 06. 2014.

Поново нападнут дописник „Блица“ Гвозден Здравић

Дописник дневног листа „Блиц“ из Александровца Гвозден Здравић поново је данас нападнут у згради Oпштине Александровац због чега УНС тражи да полиција најхитније истражи овај инцидент.

 

„Данас сам први пут од августа прошле године, када су ми забранили, успео да уђем на седницу Скупштине општине. Дошао сам као и сви други новинари, уписао се и ушао у салу. Након пет минута из скупштинске сале је изашао председник општине Југослав Стајковац. Неколико тренутака касније ушао је радник општинске Управе Саша Николић који ми је рекао да ’мора да ме избаци јер му је то рекао председник општине и да сам морао претходно да се акредитујем, иако нико од других колега није имао акредитацију ’“, каже Здравић за УНС и додаје да је након тога седница Скупштине на кратко прекинута.

„Док смо били у холу, председник општине је сишао и кадa је видео да сам још увек ту рекао je радницима:  ’Мрзим вас, не могу очима да вас видим’, након чега ме је Саша Николић физички напао, гурао ме покушавајући да ме избаци, истргао ми бележницу из руке, и викао: ’Мајмуне, излази напоље, нећу ја због тебе да изгубим посао’ “, рекао је Здравић и истакао да је „запрепашћен што нико од присутних одборника није реаговао на то насиље“.

Здравић је напад пријавио полицији. Како за УНС каже, ово је „већ 30. напад на њега“.

У општини су нам рекли да је Саша Николић одсутан, а његов телефон нам нису дали. Председник општине био је приватно одсутан.  

Коментари (1)

Остави коментар
чет

12.06.

2014.

Zoran [нерегистровани] у 15:59

Novinarstvo

Nekad se novinari birali po drugim kriterijumima.Danas je to prosto.Da sam na vasem mestu ja bi preispitao sebe po pitanju ovog novinara ....

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси