Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  У Обреновцу поново креће телевизија Маг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 06. 2014.

Аутор: К. К. Извор: УНС

У Обреновцу поново креће телевизија Маг

Радио телевизија Маг из Обреновца која је претпрела велику штету у поплави, данас од 17 сати поново почиње са емитовањем телевизијског програма. Радио програм покренут је 3. јуна. “Настављамо тамо где нас је природа зауставила, додуше у импровизованим условима. Спрат наше пословне зграде није био потопљен, тако да смо створили услове за рад и телевизије и радија”, каже за УНС главни и одговорни уредник РТВ Маг Мирослав Пауновић.

Прилози, интервјуи и приче оних који су били погођени поплавама снимаће се и емитовати свакодневно.

“Иако смо комерцијална телевизија, мислим да је информација људско право, а не роба. Ми морамо да радимо наш посао, поготово у овим околностима. То дугујемо нашим гледаоцима, али и сами себи”, рекао је Пауновић.

Централна информативна емисија коју су обреновчани пратили,"Обреновац данас", биће емитована у 17.00, 19.00 и 21.00 сат. 

“Кључна тема биће опоравак Обреновца. Како нам је студио у приземљу поплављен, једну канцеларију смо преуредили у импровизовани студио, тако да ћемо брзо угостити и прве саговорнике, “ каже Пауновић.

РТВ Маг је велику подршку добила од Радио телевизије Србије која је овој телевизији уступила репортажна кола како би колеге могле да буду на терену и снимају прилоге. Међутим, постоји могућност да подршка РТС-а буде још већа.

“Подршка коју смо добили од РТС није била само техничке природе, већ и људска. Постоји идеја да за "Београдску хронику" свакодневно радимо кратак формат под називом "Обреновац данас". На тај начин чувамо Обреновац од заборава. Када се угасе велике камере великих телевизија, ми мали остајемо овде са нашим мукама и проблемима које морамо решавати и са којима морамо живети. На овај начин, уз подршку РТС - а, сигурно нећемо остати заборављени”, рекао је Пауновић и додао да се труди да омогући да се свих 35 колега које су пре поплаве радили на РТВ Маг врате на посао.

“Не смем да дозволим да се угаси ни једно радно место. Ни један запослени не сме остати без посла и примања. То ће највише зависити од разумевања града, локалне самоуправе, привредних субјеката и мислим да ће сви имати разумевања. Информисање је од кључног значаја за даљи живот нашег града. ”

Мирослав Пауновић каже да се проблеми ове телевизије не разликују од проблема које имају његови суграђани. Једини страх, рекао је Пауновић, је „страх да не останемо сами и ничији“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси