Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Отпуштени штрајкачи у РТВ Сокобања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 08. 2009.

Отпуштени штрајкачи у РТВ Сокобања


Штрајк у Радио-телевизији Сокобања, који је почео 11. маја ове године, послодавац је 28. јула окончао отпуштањем штрајкача. Седморо запослених, уједно и чланова Синдиката РТВ Сокобања "Независност" добило је отказ.

Решења о престанку радног односа донео је директор Драгиша Милојевић, а уручила Данијела Вуковић, која се представила као овлашћена од Управног одбора РТВ Сокобања кажу у Синдикату.
Отпуштени радници до краја недеље поднеће тужбу за поништење решења, а затим и захтев инспекцији рада да их врати на посао до окончања судског поступка.

Представници Синдиката ове медијске куће сматрају да су откази још један у низу противзаконитих поступака послодавца да оконча штрајк, након претњи, застрашивања, разних понуда и обећања, и наводе да је у томе нарочито упоран био директор Милојевић.

Такође, наводе да послодавац није прихватио ни један предлог споразума о прекиду штрајка, које је нудио Штрајкачки одбор, а којима је захтевана исплата зарада у износима и роковима предвиђеним Колективним уговором и уговорима о раду, као и отпочињање преговора за продужење важења постојећег, односно закључење новог Колективног уговора у РТВ Сокобања.
И током штрајка је покренут судски поступак у циљу заштите права запослених, а штрајкачи су се више пута обраћали Агенцији за приватизацију, Инспекцији рада, РРА и свим другим надлежним институцијама.

РТВ Сокобања је продата на аукцији новембра 2007.године Снежани Отовић из Ниша.
Запослени тврде да никада нису упознали власницу фирме и кажу да се као ’’газда’’ представљао и током штрајка појављивао Видосав Витко Радомировић – председник Управног одбора РТВ Сокобања а.д. Ниш, власник, директор и главни и одговорни уредник РТВ ’’Бел Ами’’ из Ниша, а како су сазнали и невенчани супруг Снежане Отовић, тајанствене власнице једине медијске куће у Сокобањи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси