Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Оља Бећковић долази на протест испред Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 10. 2014.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Оља Бећковић долази на протест испред Б92

Ауторка емисије „Утисак недеље“ Оља Бећковић присуствоваће протестном скупу испред телевизије Б92 у недељу у 21 сат, сазнаје Данас.

 

„Продукцијска група Мрежа најавила је протест због прекида емитовања емисије Утисак недеље за недељу, 12. октобар, у 21 час испред зграде телевизије Б92, под називом 'Коме треба Утисак', на којем ће се појавити и ауторка емисије Оља Бећковић“, навео је Данас.

Теме недељног скупа биће: који су разлози да се са телевизије пређе на канал, да ли приватизација и пословни интереси дозвољавају ултиматуме, има ли цензуре, да ли је за отпор довољна појединачна храброст или се морамо укључити сви, да ли судбина Утиска зависи и од вас.

Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије (НУНС) подржали су протестни скуп.

УНС је покренуо петицију против прекида емитовања „Утиска недеље“ „Вратите нам Утисак“ коју је до сада потписало воко 900 новинара и грађана.

УНС у петицији тражи да телевизија Б92 поштује уговор и настави емитовање емисије „Утисак недеље“. УНС у објашњење пословодства телевизије Б92 да развојни планови изискују премештање „Утиска недеље“ на кабловски канал Б92 инфо не верује тим пре што је онемогућен редован почетак емитовања емисије 31. августа.

УНС истиче да је подршка „Утиску недеље“ и ауторки Ољи Бећковић је подршка доказаним професионалним стандардима, стандардима који се темеље на слободи различитог мишљења, дијалогу и дужности новинара да постави сва, па и неугодна питања носиоцима јавних функција.

Петицију са прикупљеним потписима уручићемо пословодству ТВ Б92.  

Петицију можете потписати овде.

Независно удружење новинара Србије објавило је Проглас о медијским слободама у Србији који је до сада потписало више од 1100 људи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси