Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уредник „Дневника“ на Војној паради: Опасан као новинар, а добродошао у ВИП ложу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 10. 2014.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Уредник „Дневника“ на Војној паради: Опасан као новинар, а добродошао у ВИП ложу

Главни и одговорни уредник листа „Дневник“ Мирољуб Мијушковић није прошао „безбедносну проверу“ надлежних служби Министартва унутрашњих послова и није добио новинарску акредитацију за предстојећу Војну параду. Данас је, ипак, добио позивницу Министарства одбране да, заједно са директором листа, параду прати из ВИП ложе.

 

Мирољуб Мијушковић послао је у име редакције Министарству одбране захтев за четири акредитације за Војну параду, две за дописнике из Београда, једну за уредника рубрике „Хроника“ и једну за себе.

„Звали смо Министартво одбране да питамо да ли је све у реду са акредитацијама јер нам ништа нису јављали и они су рекли да је све у реду, али да су то проследили кабинету председника Републике и да ће нам се они јавити. Након тога су из кабинета председника звали директора листа да га обавесте да ја нисам прошао безбедносну проверу и да ’је најбоље да пријавимо неког другог, како редакција не би била оштећена’“, рекао је УНС-у главни и одговорни уредник „Дневника“ Мирољуб Мијушковић.

На питање УНС-а ко ради безбедносну проверу, из кабинета председника добили смо информацију да то обављају надлежне службе Министарства унутрашњих послова и да је оваква провера уобичајена процедура за све догађаје којима присуствује председник Републике.

Уредник „Дневника“ данас је, иако потенцијално опасан као новинар, од Министарства одбране добио позивницу да, заједно са директором листа, параду прати из ВИП ложе.

„Данас ми је стигла позивница од Министарства одбране за ВИП ложу. Био сам запањен. У ВИП ложи смем да седим, а као новинар не смем да присуствујем паради јер нисам прошао проверу. Ко овде врши провере и да ли постоји неки систем у овој држави?“, пита се Мијушковић и додаје да не зна да ли сме да оде на параду са позивницом, с обзиром на то да није прошао безбедносне провере МУП-а.

Коментари (4)

Остави коментар
сре

15.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:25

uh, brate

Malo manje sujete, nek kolega sedi u lozi i nek uziva. Malo li je?

Одговори
сре

15.10.

2014.

neko ko zna [нерегистровани] у 18:08

bas

Znaju i Šapčani ko je Mijušković. Bilo bi lepo da MUP objavi zbog čega nije prošao proveru pa da znaju i ostali

Одговори
сре

15.10.

2014.

Šapčanin [нерегистровани] у 17:16

Kratko pamćenje

Ne znam da li to ima veze sa bezbednosnim kriterijumima, ali druga Mijuškovića mnogi Šapčani pamte kao portparola Jul-a, kao osobu koja je lokalne opozicione lidere zaustavila na ulazu u "Glas Podrinja" , kao vrlog dopisnika "Ekspres politike" koji je u uniformi išao na kninsko ratište i koji je nakon demokratskih promena nekritički prangijao po vlasti u Šapcu kao dopisnik "Politike". Sve dok lokalni tajkun Miroslav Bogićević nije u paketu pazario od VAC-a i novosadski "Dnevnik". A da bi se drug Mijušković temeljito "ućutkao", najmoćniji šabački političar ga je instalirao u N. Sad.
Tako se zatvarju krugovi i nagradjuju drugovi!
(Verujem da ćete ovaj komentar pustiti, makar zarad utiska da baš svuda nije udarila cenzura)

Одговори
уто

14.10.

2014.

novosadista [нерегистровани] у 16:21

urednik

Dotični gospodin je V.D. glavnog i odgovornog urednika, što ste mogli da saznate proverom impresuma Dnevnika.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси