Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо најстарији новинар у Србији Витомир Бујишић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 01. 2015.

Извор: УНС

Преминуо најстарији новинар у Србији Витомир Бујишић

Дугогодишњи новинар и уредник листа „Глас Подриња“, члан УНС-а и најстарији новинар у Србији Витомир Бујишић преминуо је јуче у Београду у 98. години.

Витомир Бујишић рођен је 1917. године у Криваји (Поцерина). Завршио је учитељску школу у Београду.

Новинарством је почео да се бави маја 1945. године као новинар тада тек основаног листа „Глас Подриња“ у Шапцу. Неколико година касније постаје и уредник, а након привременог укидања „Гласа Подриња“, радио је као уредник листова „Нови дани“ и „7. јули“ .

Био је дописник Танјуга из Тузле и уредник и директор Радио Тузле. Након поновног покретања „Гласа Подриња“ крајем 1954. године поново постаје директор и главни и одговорни уредник. Бујишић је био и директор Радио-новинске издавачке и радне организације (НИРО) у Шапцу, одакле 1975. године одлази у пензију.

Витомир Бујишић написао је 28 књига. Члан је УНС-а од 1945. године. Добитник је бројних новинарских награда, међу којима и Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (2007).

Сахрана колеге Бујишића биће сутра, 9. јанура у 13 сати на Новом гробљу у Београду (окупљање у 12.30). Комеморација ће бити одржана у среду, 14. јанура у 11 сати у Удружењу новинара Србије, Ресавска 28/I.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси