Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Отворен рачун за помоћ породицама страдалих новинара „Charlie Hebdo-a“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 01. 2015.

Извор: УНС

Отворен рачун за помоћ породицама страдалих новинара „Charlie Hebdo-a“

Француски новинарски синдикати отворили су данас рачун на који је могуће уплатити новчану помоћ породицама страдалих новинара сатиричног листа „Шарли ебдо“ (Charlie Hebdo).

Колеге и грађани који желе да помогну, потребно је да уплатницу попуне на следећи начин:

Сврха уплате:
SOLIDARITE CHARLIE HEBDO

Прималац:

SOLIDARITE CHARLIE HEBDO

263 RUE DE PARIS

CASE 570

93514 MONTREUIL CEDEX

Број рачуна за уплату у еврима:
IBAN: FR76 3006 6106 7100 0103 3550 376

BIC (Swift) code: CMCIFRPP

Коментари (1)

Остави коментар
уто

13.01.

2015.

Jadranka Nicin [нерегистровани] у 01:26

Jesu li za nas sve zrtve iste?

Neka mi Bog oprosti, ali sva ova desavanja, vezana za nedavni nemili dogadjaj u Parizu, prerastaju u farsu - pocevsi od paljenja sveca (gde im mesto nije, a sve oponasajuci Zapad), zatim protestnih setnji kolega iz medija i inih, uz parolu "Ja sam (svi smo mi) Sarlo" (da li smo?), pa do ovog poslednjeg cina - prikupljanja novca, OVDE U SRBIJI, za porodice izginulih Francuza!?

Izgleda da parametri covecnosti i solidarnosti sa ugrozenima nisu i nece NIKADA biti jednaki u ovoj danasnjoj Srbiji! Zato se i podigla ovolika prasina oko tragicnog cina u Francuskoj, a sve pod parolom UDARA NA SLOBODU GOVORA I IZRAZAVANJA (nije nego!) pa su svi nasi mediji odmah krenuli sa napisima o napadu muslimanskih terorista, solidarnosti sa francuskim kolegama i odbrani demokratskih prava (sic!), OBJAVLJUJUCI karikature koje su zapravo UZROK tragedije, pozivajuci time indirektno izvrsioce teroristickog cina da to isto ucine i u njihovim kucama.

Da li su ti nasi mediji i razna udruzenja bili u istoj meri priljezni kada se ginulo na ovim prostorima u vreme teroristickog bombardovanja 1999., pa sve do danasnjih dana, na Kosmetu prvenstveno? Jesu li palili svece, protestvovali, skupljali pare za porodice izginulih - nece biti, jer su bili zauzeti pljuvanjem po sopstvenom narodu - cast izuzecima.

Da li je iko od pomenutih pustio suzu za onim stradalnicima, posebno DECOM u Pakistanu, Iraku, Libiji i ostalim "prolecima" koje su BOMBARDOVALI ti isti Francuzi (pod NATO zastavom, uz ostale EUropske i prekobarske "demokratske" saveznike)? Nece biti . Ponajmanje da su organizovali humanitarni most za postradale!

Pa cak i kada su desavanja u Ukrajini u pitanju, prenose se ISKLJUCIVO IZVESTAJI ZAPADNIH AGENCIJA, gde se izvorno rusko stanovnistvo u Istocnoj Ukrajini naziva teroristima, a NITI JEDAN tekst saosecanja sa SPALJENIMA u Odesi i izginulima od bombi koje bacaju "demokratski" prozapadno usmereni (potkupljeni) Jacenjuk i Porosenko?!
O protestima i prikupljanju pomoci za pravoslavnu sabracu - NIKO NISTA ne uradi!
Zasto su sve te zrtve, MANJE ZRTVE od francuskih ?

Toliko o "humanosti, solidarnosti, objektivnom informisanju i jednakosti" u Srbiji ...

No, pre svega, i NAJVAZNIJE, zbog cega (po cijem nalogu) su ti karikaturisti sebi dali za pravo da godinama izvrgavaju ruglu Alahovog izaslanika, vredjajuci time bar milijardu islamskih vernika (NE TERORISTA!).
Hajde neka neko zdravorazumski objasni poruku i srz "satiricne karikature" Muhameda koji se baskari go k'o od majke rodjen, uz upit fotografu - da li mu se svidja NJEGOVA zadnjica?!?
Ili predstavljanje Srba na Kosmetu 1999. kako siluju i ubijaju Albanke, posebno perverzni "humor" gde Srbin ljubi odsecenu glavu ?!?

Ovo moze samo bolestan um da uradi i to nazove avangardom i slobodom izrazavanja! Njima, ocigledno, nista nije sveto!

Dakle, neka me nazove ko kako hoce, za mene su SVE NEVINE ZRTVE ISTE, postujem sve religije i kulture, a u osnovi svega su LJUDI, koji mogu jedino biti DOBRI ili LOSI...
I ne pada mi na pamet (kao karikaturistima - laka im zemlja bila) da bilo kome guram prst u oko i pri tom zahtevam od istog da mi to BEZ PROTIVLJENJA dozvoli , uz molbu povredjenog da mu to radim cesce?!

Granice za sve u zivotu postoje, pa i u novinarstvu...sve preko toga NIJE SLOBODA GOVORA I IZRAZAVANJA, vec opsta anarhija i odsustvo zdravog razuma , posebno u vremenu kada smo na korak od rata.

Upravo stoga - JA NISAM SARLO!
I necu da budem deo svetskog igrokaza, u reziji svih onih dzelata koji su nas bez i trunke saosecanja UBIJALI 1999., a to nastavljaju i danas, uz blagoslov sedecih na vrhu!



Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси