Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Директор Радио Оџака Зоран Лукић: Од мене не постоји бољи кандидат за директора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 01. 2015.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Директор Радио Оџака Зоран Лукић: Од мене не постоји бољи кандидат за директора

Скупштина општине Оџаци објавила је у „Политици“ од 6. и 7. јануара јавни конкурс за именовање директора јавног предузећа „Информативни центар Оџаци“ у коме је као услов за именовање директора ове установе наведено да кандидат мора „да има више образовање стечено на основним студијама и да мора бити економске струке, са звањем - економиста“, иако је до сада за обављање ове функције било потребно високо образовање. „Информативни центар Оџаци“ оснивач је Радија Оџаци.

Како је за УНС рекао председник Комисије за именовања Љубомир Белић, „услови конкурса одређују се на основу статута сваког јавног предузећа“.

Увидом у службени лист општине Оџаци од 30. децембра 2014. године, УНС је дошао до податка да је статут „Информативног центра Оџаци“ промењен одлуком Надзорног одбора овог јавног предузећа на седници одржаној 18.12.2014. године, а Скупштина општине Оџаци је, на 21. седници, одржаној 30.12.2014.године, закључком дала сагласност на ову одлуку.

На челу ЈП „Информативни центар Оџаци“ тренутно је в.д. директора Зоран Лукић.

 „Кандидоваћу се за директора Информативног центра јер испуњавам услове. Не знам зашто је чудно да директор може да има вишу школу и буде економиста, на конкурс се могу јавити и кандидати са високим образовањем. Ипак, мислим да од мене не постоји бољи кандидат, у новинарству сам 15 година и основао сам два медија“, рекао је Лукић.

Радио Оџаци је медиј који, у складу са Законом о јавном информисању и медијима, мора бити приватизован до средине ове године, па зачуђује промена услова у статуту неколико месеци пред приватизацију.

„Приватизација нашег медија ће ићи брзо, бићемо приватизовани за месец, два, три, не видим зашто су проблем услови за директора, ионако он неће дуго бити на тој функцији“, наводи Лукић за УНС.

Подсетимо, Зоран Лукић је новинара Радио Оџака Радослава Медића, након што је у септембру објавио извештај са конференције за штампу Демократске странке у ком је пренео њихову критику власти, почетком децембра преместио на почетничко радно место, да би га у децембру прогласио технолошким вишком.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси