Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Настављена реконструкција шестог спрата Дома новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 01. 2015.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Настављена реконструкција шестог спрата Дома новинара

Удружење новинара Србије (УНС) почело је протеклог викенда грађевинске радове на шестом спрату Дома новинара. На овој етажи преостало је да се замени инсталација за централно грејање и електроинсталација у три просторије, а у две ураде нови равнајући слојеви за под. Овом послу претходи разбијање постојећих неравних површина и изношење шута.

У оваквим радовима, домар Милован Агатоновић има богато искуство.

„Имамо доста посла. Спуштање пода терасе у ниво пода целог спрата је највећи посао. Треба после поправити и инсталације, поставити радијаторе. Рачунамо да ће до краја месеца радови бити готови“, каже Агатоновић и додаје да после тога остају само завршни радови, као што су кречење и постављање пода.

УНС је у 2012. и 2013. години урадио нову фасаду  са термоизолацијом на дворишној страни зграде.

У  јануару 2013. године завршена је реконструкција петог спрата Дома новинара. Обновљене су комплетне инсталације за грејање, електро и водоводне инсталације. Завршена је и реконструкција кухиње, мокрих чворова, а постављен је нови равнајући слој на целом спрату. Радове су извеле фирме „Проспере“ из Београда, „Радијатор“ из Краљева и “Dinara- Estrich“ из Банатског новог села. 

У 2014. години замењени су радијатори на првом спрату, уређене су подрумске просторије, уграђени су клима уређаји у све просторије.



Од 2002. године до данас УНС је у реконструкцију зграде уложио око 1.000.000 евра.

У последњих десет година комплетно су замењене елекричне, водоводне, канализационе и телефонске инсталације. Све канцеларије имају кабловски интернет а уграђена је и опрема за противпожарну заштиту. Већина дотрајалих дрвених прозора замењена је алуминијумским, што је повећало енергетску ефикасност, а замењени су и подови на свим спратовима.

Реконструисани су сви санитарни чворови, уведен је видео надзор у целој згради, лифт који је постављен 1935. године је ремонтован, а задржана је јединствена кабина у облику ваљка.

Преостало је да се замени кров, постави термоизолација, обнови фасада са уличне стране и замене преостали дрвени прозори алуминијумским, чиме ће реконструкција овог здања изграђеног 1934. године које је проглашено спомеником културе бити завршена.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси