Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Марку Петковићу новинарска награда „Иван Марковић“ Медија центра „Одбрана“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 01. 2015.

Извор: УНС

Марку Петковићу новинарска награда „Иван Марковић“ Медија центра „Одбрана“

Медија центар „Одбрана“ доделио је Марку Петковићу, новинару Новинске агенције Танјуг новинарску награду „Иван Марковић“ за најбоље медијско извештавање о активностима Министарства одбране у 2014. години. Петковићева репортажа „У цокулама по дванаест сати“ добила је највећи број гласова чланова жирија.

Жири је једногласно одлучио да додели и специјално признање Ђурђици Драгаш Вуковљак и новинарској екипи Првог програма Радио Београда која је реализовала директан пренос Војне параде „Корак победника“.

Репортажу Марка Петковића, по оцени жирија, одликује изузетно уочавање свих важних елемената припреме Војне параде. Писана је репортерско-извештачким стилом, без патетике и сувишних речи, као сваки професионални агенцијски извештај.

„Петковићева репортажа о припремама за Војну параду, одлично је илустрована фото и видео материјалом агенције Танјуг и, по сазнању жирија, текст је који је највише преношен када је у питању информисање о припремама за овај велики догађај. Текст, фотографије и видео су пренели најчитанији српски портали“, навео је жири.

Директан једноипочасовни пренос Војне параде на Првом програму Радио Београда је пример беспрекорног и уиграног тимског рада уредника и новинара у студију и на терену, а по мишљењу жирија, посебно се истиче рад репортерке Ђурђице Драгаш Вуковљак.

„Екипа Првог програма Радио Београда успела је да учини једнако занимљивим пренос са места догађаја поштујући слоган „Звук вреди хиљаду слика“ и коментаре стручњака у студију“, навео је жири у образложењу признања.

Чланови жирија били су Драгана Марковић и Снежана Ђокић из Медија центра „Одбрана“,  потпуковник Михаило Зоговић и Хелена Милошевић из управе за односе са јавношћу Министарства одбране и Нино Брајовић, генерални секретар УНС-а, председник жирија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси