Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Без Коперникуса у понуди СББ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 01. 2015.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Без Коперникуса у понуди СББ-а

Програм телевизије Коперникус од 19. јануара не емитује се више преко СББ кабловског оператера.

Како је УНС-у рекао директор телевизије Владан Митић “програм телевизије Коперникус гледаоци су у земљи могли да прате десет година преко СББ кабловског оператора, док они, након понуда коју менаџмент телевизије Коперникус није прихватио, нису решили да нас избаце из своје понуде уз објашњење да праве места за дигитални систем”.

На питање УНС-а зашто се канали КЦН-а не емитују више, у СББ-у су рекли да је “због унапређења и ширења дигиталне платформе неопходно ослобађање фреквенција из аналогног спектра”.

“КЦН није избачен из понуде и сви љубитељи овог канала га и даље могу пратити у дигиталној понуди, као и до сада”, кажу у СББ-у.

Владан Митић сматра да је неприхватљиво да се СББ правда техничким разлозима и тако“постаје уско грло и ограничавајући фактор у односу на право грађана на широк и разноврстан избор медијских садржаја, а посебно у односу на њихово право да путем локалних медија буду информисани о стварима од регионалног и локалног значаја”.

Зато су решили да поставе уценом финансијски немогуће услове само Коперникусу, јер знају да није слаба компанија и да им је озбиљна конкуренција, независна и слободна. Хтели су да сасеку у корену, да не штрчи Коперникус и да не указује на страх и притиске који прекривају медијско небо Србије. Исекли су стабло, али је корен остао, ничу младице и то врло брзо. Боримо се и успећемо да не отпустимо ниједног од више од 100 запослених на телевизији Коперникус. СББ сеча није угасила слободну реч на телевизији Коперникус,” рекао је Митић.

 

Коментари (2)

Остави коментар
уто

27.01.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 20:43

Re:

Dobro placen komentar

Одговори
пон

26.01.

2015.

andra [нерегистровани] у 19:29

tabloidna tv

Снажан ударац културно-информативном програму Србије. Просто човек није могао да се одлучи шта пре да одгледа на једном од три њихова канала.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси