Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Расуло РТВ Младеновац под капом Агенције за приватизацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 02. 2015.

Извор: УНС

Расуло РТВ Младеновац под капом Агенције за приватизацију

Радио-телевизија Младеновац којој је приватизација раскинута јула 2013. године већ скоро две године нема заступника капитала. Телевизија је у међувремену због неисплаћених накнада Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) изгубила фреквенцију, док је радио још увек има.

 

Већински власник РТВ Младеновац тренутно је Агенција за приватизацију, која од 2013. године није именовала заступника капитала.

Како је за УНС рекао новинар РТВ Младеновац Драган Николић, „десет радника који су запослени у РТВ Младеновац већ скоро две године не добијају зараде, нити имају задравствене књижице“.

„Не можемо да се лечимо, нити имамо од чега да хранимо породице. Агенција за приватизацију већ две године ћути и не ради свој посао. Никако да именују заступника капитала како бисмо знали шта ће се с нама десити“, каже Николић и додаје да радници апелују на Агенцију за приватизацију да у најкраћем року реши проблем РТВ Младеновац.

„Нема коме се нисмо обраћали, и премијеру и Министарству привреде и Министарству рада и социјалне политике, али нам сви одговарају да нису надлежни. Не знамо шта да радимо, све смо покушали. Ако се овако настави, постаћемо социјални случајеви“, каже Николић и додаје да ће радници, уколико Агенција за приватизацију у најкраћем року не именује заступника капитала, „испред Агенције започети штрајк глађу“.

УНС је у новембру прошле године од ове агенције тражио да без одлагања именује заступника капитала, како би проблеми ове медијске куће били решени, а запослени знали има ли овај медиј будућност, али се то није десило.

Подсетимо, Јавно предузеће за информисање „Младеновац“ (ЈПИ „Младеновац“) приватизовано је 2011. године. Државни капитал ЈПИ Младеновац тада је купио Милош Масларић, поставши тако већински власник акција и директор и главни и одговорни уредник предузећа, које мења назив у Радио-телевизија Младеновац.

Агенција за приватизацију је 12. јула 2013. године због неизмирених зарада раскинула је приватизацију, а потом за заступника капитала поставила Марину Прокић. За новог директора именована је Мирјана Поповић која на месту главног и одговорног уредника поставља бившег власника и директора телевизије Милоша Масларића.

“У међувремену, Марина Прокић и директорка Поповић дале су оставке”, рекао је за УНС новинар РТВ Младеновац Драган Николић и додао да „од јула 2014. године, када је вода продрла у просторије телевизије престало је емитовање програма. Зато, али и због неисплаћених накнада Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ), одузета нам је фреквенција”, каже Николић.

 “Још већи проблем је небрига општине за РТВ Младеновац. Од када се променила власт, у буџету општине је укинута свака помоћ медијима. Ми смо користили њихове просторије, али су нас и одатле избацили. Ствари су нам остале закључане у једној просторији од које чак немамо ни кључ,” каже Николић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси