Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уредник Борис Вуковић: Танјуг инфо нов медиј, нема везе са агенцијом Танјуг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 11. 2015.

Извор: УНС

Уредник Борис Вуковић: Танјуг инфо нов медиј, нема везе са агенцијом Танјуг

Уредник новооснованог медија Танјуг инфо Борис Вуковић рекао је за УНС да „овај медиј нема никакве везе са Новинском агенцијом Танјуг и да је то потпуно нови медиј“ чији је оснивач предузеће Телеграм д.о.о. из Београда”.

 

“Немамо везе са новинском агенцијом. У оквиру нашег предузећа основали смо медиј Танјуг инфо у ком ће млади новинари учити новинарски посао и радити. Пратимо шта се дешава са Новинском агенцијом Танјуг и жеља нам је била да се сачува име овог бренда и да млади не забораве да је некада постојала велика новинска агенција”, рекао је Вуковић.

Он је додао да им у Агенцији за привредне регистре “нико није рекао да име националне агенције не смеју да користе у свом називу”.

“Предали смо захтев за регистрацију и нисмо имали проблема због имена”, рекао је Вуковић.

У Регистру медија у АПР-у, гласило "Танјуг инфо" уписано је као "дневне и периодичне новине".

На питање када ће овај медиј почети са радом, Вуковић наводи да је то пословна политика и да ће јавност на време бити упозната са плановима овог медија.

Подсећамо, посланик Српске напредне странке и оснивач Моје ТВ Саша Мирковић рекао је за ту телевизију да је оснивањем Танјуг инфа "сачувана традиција највећег српског бренда у области информисања”.

"Имајући у виду да смо пре извесног времена преузели најстарији спортски лист Спорт, који постоји већ 70 година, могу слободно да кажем да смо на неки начин постали чувари традиције српских медија", изјавио је још Мирковић. 

Коментари (2)

Остави коментар
пон

02.05.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 21:34

Re:

Naravno da je finansiran od para poreskih obveznika i i budžeta Zaječara i okolnih opština koje je pomenuti Saša Mirković ucenjivao dok je bio član SNS-a. Pare je uzimao od opština: Negotin , Knjaževac i Boljevac. U Zaječaru su postavljani direktori javnih i komunalnih preduzeća koja su morala da plaćaju razne kvazi projekte i usluge Timočkoj televiziji a.d. koju je on prekrstio u BEST TV . Sav novac je prebacivan firmi Beoton R sa sedištem u Boru čiji su vlasnici njegov otac i majka, Dragomir i Anka Mirković. Pošto je napustio SNS i nije više predesdnik zaječarske skupštine Timočku televiziju je prepustio propadanju pošto mu više ne donosi novac koji je on kanalisao iz gradskog budžeta . Radnici ne primaju plate od novembra prošle godine, firma je u blokadi. I pored velikih dogova firme prema radnicima i državi u predizbornoj kampanji emitovani su spotovi i reklame stranaka koji nekim čudom naplatio Beoton R a ne ta ista televizija a pitanje je na čiji račun je završio novac od projektnog finansiranja medija opštine Knjaževac gde je Timočka televizija dobila milion dinara. Račun Timočke televizije je u blokadi za iznos od nekoliko miliona dinara i država ne reaguje nego mu dozvoljava da izvlači novac a ne plaća ništa.

Одговори
чет

26.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 08:10

nekima je sve dozvoljeno

Hoće li i ovaj novi ''Tanjug info'' biti finansiran iz kase grada Zaječara, čiji je Mirković predsednik Skupštine, kao i drugi mediji u njegovom direktnom ili indirektnom vlasništvu. Za to vreme škole u ovom gradu su u kolapsu, u javnom sektoru su zaboravili na plate, prosvetari protestuju, a nijedan lokalni medij o tome ne sme ništa da objavi jer , ili je u njegovom vlasništvu, ili ih je ''kupio'' putem projektnog sufinansiranja, pa ako nežto objave, nema para. Za takvu slobodu medija su se izborila reprezentativna novinarska i medijska udruženja!!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси